ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσελίκ: Η Ελλάδα επιτίθεται βάναυσα στην κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά

Τσελίκ: Η Ελλάδα επιτίθεται βάναυσα στην κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά
Ο Τσελίκ ισχυρίζεται πως η Ελλάδα αποχαρακτηρίζει συστηματικά «τουρκικά και οθωμανικά μνημεία» AP Photo/Burhan Ozbilici

Κατά της Ελλάδας καταφέρεται για ακόμη μια φορά η Άγκυρα, με Ομέρ Τσελίκ να διαμαρτύρεται για την υπόθεση του Τεμένους και νεκροταφείου Μουράτ Ρέις στη Ρόδο.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, το συγκεκριμένο συγκρότημα περιέχει τζαμί, πνευματικό κέντρο, οικία δερβίσηδων και μουσουλμανικό «νεκροτραφείο ηρώων», ενώ κατηγορεί την Ελλάδα ότι η μετατροπή του σε ωδείο είναι «απαράδεκτη» και αποτελεί «ασέβεια».

Μάλιστα, ισχυρίζεται πως η Ελλάδα αποχαρακτηρίζει συστηματικά «τουρκικά και οθωμανικά μνημεία».

Όπως αναφέρει σε σειρά από tweets:

«Η συστηματική πολιτική αποχαρακτηρισμού στοιχείων της οθωμανικής τουρκικής κληρονομιάς από τις ελληνικές αρχές αποτελεί ασέβεια προς την κοινή πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Θα πρέπει να ντρέπονται για τις πρακτικές που αποσκοπούν στον εξευτελισμό των ηρώων μας».

Μάλιστα, λέει ότι «η Τουρκία δέχτηκε πολλές ελληνορθόδοξες εκκλησίες ως κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας, τις επισκεύασε και τις άνοιξε για προσκύνημα».

«Από την άλλη, βλέπουμε ότι η Ελλάδα δείχνει μια βάρβαρη προσέγγιση στην κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας και επιτίθεται βάναυσα στην κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ