ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου για Σεπόλια: Ψυχοκοινωνική υποστήριξη για τα παιδιά της οικογένειας

Μιχαηλίδου για Σεπόλια: Ψυχοκοινωνική υποστήριξη για τα παιδιά της οικογένειας
Η υφυπουργός ξεκαθάρισε πως η κοινωνική υπηρεσία μπορεί να «χτυπήσει την πόρτα» του νοικοκυριού οποιαδήποτε στιγμή χωρίς εισαγγελική εντολή Intime

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, μίλησε σχετικά με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο Mega ανέφερε αρχικά πως υπάρχει υποστελέχωση σε αυτές όμως πολλές φορές κερδίζει «το ένστικτο της διοικητικής αυτοσυντήρησης».

«Όταν μία 37χρονη γυναίκα πάει στον Δήμο της και ζητάει επισιτιστική βοήθεια παίρνοντας 9 σακούλες για τρόφιμα, 8 για τα παιδιά της και μία για εκείνη, τότε ο κοινωνικός λειτουργός που της δίνει τα τρόφιμα πρέπει να σκεφτεί να χτυπήσει το κουδούνι της κεντρικής υπηρεσίας και να πει να πάμε να δούμε εάν είναι καλά, έαν χρειάζεται βοήθεια» εξήγησε η υφυπουργός.

Αναφορικά με το 12χρονο κορίτσι και τα αδέρφια της, είπε πως αρχικά πήγαν στο «Παίδων» προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις και ύστερα η Εισαγγελία διέταξε τη μεταφορά τους σε ιδιωτική δομή, μέχρις ότου ερευνηθεί και επιβεβαιωθεί πως η γιαγιά και η θεία τους μπορούν να αναλάβουν τη κηδεμονία.

Στη συνέχεια η υφυπουργός ξεκαθάρισε πως η κοινωνική υπηρεσία μπορεί να «χτυπήσει την πόρτα» του νοικοκυριού οποιαδήποτε στιγμή χωρίς εισαγγελική εντολή. Αυτήν θα την χρειαστεί μόνο στην περίπτωση που ο γονέας δεν επιθυμεί να μπει η κοινωνική υπηρεσία στο σπίτι του.

Υπενθυμίοζεται πως κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για την υπόθεση του Κολωνού καθώς το 12χρονο θύμα θα κληθεί να καταθέσει για τέταρτη φορά.

Η ανήλικη αναμένεται να περιγράψει και να δει φωτογραφίες από ανθρώπους για τους οποίους, όπως λένε οι αρχές, υπάρχουν ικανά στοιχεία για να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Πρόκειται για περίπου 8 άτομα, τρεις εκ των οποίων ανήκουν στην ομάδα των ανθρώπων που εμφανίστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, και είπαν ότι είχαν μεν επικοινωνία μέσω της πλατφόρμας γνωριμιών ωστόσο δεν ήθελαν ποτέ σε επαφή με το κορίτσι. Κάποια στοιχεία όμως τους δείχνουν να κλείνουν «ραντεβού» για πάνω από μία φορές.

Αυτό, θα διευκρινιστεί όταν το κορίτσι θα κληθεί να αναγνωρίσει τα άτομα μέσω φωτογραφίες ταυτότητας, αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που χρησιμοποιούν αυτοί οι άνθρωποι. Η διαδικασία της αναγνώρισης προετοιμάζεται εδώ και καιρό από τις αρχές, καθώς θεωρείται κρίσιμη, προκειμένου να συλληφθεί κάποιος για κακουργήματα.

Ερωτώμενη για το μέλλον της 12χρονης και των αδερφών της, η κ. Μιχαηλίδου απάντησε:

«Τους δίνουμε ψυχοκοινωνική υποστήριξη για όσο χρειαστεί από κέντρα ψυχολογικά, δημόσια, από κοινωνικούς λειτουργούς». Για την επιστροφή της ανήλικης στο σχολείο, η υφυπουργός τόνισε πως είναι λάθος που δημοσιεύτηκε η δομή στην οποία φιλοξενείται.

Κάρτα αναπηρίας

Πρεμιέρα κάνει την Τρίτη 1 Νοεμβρίου η κάρτα αναπηρίας, της ψηφιακής εφαρμογής στο wallet του gov.gr.

«500.000 συμπολίτες μας με αναπηρία έχουν ένα QR Code που κάποιος από μια δημόσια υπηρεσία σκανάρει, οπότε δεν θα χρειάζεται να δείξει ότι είναι ανάπηρος και να μπει σε αυτή τη διαδικασία που δεν σέβεται τα δικά του δικαιώματα» εξήγησε η υφυπουργός και σημείωσε πως αφορά άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 50% και άνω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ