Σκρέκας: Έρχεται τροπολογία για φορολόγηση των υπερεσόδων στην προμήθεια ενέργειας
Την κατάθεση τροπολογίας για τη φορολόγηση των υπερκερδών και στον κλάδο της προμήθειας ενέργειας προανήγγειλε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας.
«Έχουμε θέσει μηχανισμό φορολόγησης υπερκερδών στην παραγωγή και τώρα ερχόμαστε και κλείνουμε και το παράθυρο στην προμήθεια», είπε ο κ. Σκρέκας σε παρέμβασή στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έκανε γνωστό ότι η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα.
«Δεν θα επιτρέψουμε την αισχροκέρδεια να απειλήσει την κοινωνία», είπε και σημείωσε ότι μέχρι σήμερα από τον μηχανισμό φορολόγησης υπερεσόδων έχουν εισπραχθεί πάνω από 2,2 δισ ευρώ.
«Η Ελλάδα έχει φορολογήσει τα περισσότερα υπερέσοδα», ανέφερε για να προσθέσει ότι θα ζητηθεί από τη ΡΑΕ να εξετάσει, για όλα τα 27 κράτη-μέλη, τι έχουν ανακτήσει από υπερέσοδα.
Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου
05:00
myDiesel: Πώς θα απαλλάσσονται οι παραγωγοί από τον ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο - Τα πέντε βήματα
04:00
Πώς θα δηλώσουν τα αναδρομικά 55.000 συνταξιούχοι που θα λάβουν «ραβασάκια» - Εξόφληση σε 72 δόσεις
03:00
ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται όσοι θα εργαστούν την αργία της 28ης Οκτωβρίου
02:00