ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο. Γεροβασίλη: Κλείνει ο φαύλος κύκλος της αβεβαιότητας και της ύφεσης

Ο. Γεροβασίλη: Κλείνει ο φαύλος κύκλος της αβεβαιότητας και της ύφεσης
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

“Ο φαύλος κύκλος της αβεβαιότητας και της ύφεσης κλείνει και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις εξόδου της χώρας στις αγορές”, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωσή της.

“Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο χθεσινό Eurogroup και θα υπάρξει εκταμίευση συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ σε δύο τμήματα. Από αυτά, 3,5 δισ. ευρώ θα αποδοθούν το επόμενο διάστημα στην πραγματική οικονομία, παρέχοντας πολύτιμη ρευστότητα”, σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και συμπλήρωσε ότι “η συμφωνία δεν αφορά μόνο την αξιολόγηση και τα διαρθρωτικά μέτρα αλλά και το χρέος”.

“Για πρώτη φορά καταγράφεται ένας σαφής και δεσμευτικός οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους, με συγκεκριμένους στόχους και δέσμες παρεμβάσεων, σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλαίσιο. Και μάλιστα νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν στη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού ”, τόνισε η ίδια.

Στον απόηχο της συμφωνίας του χθεσινού Eurogroup, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι “εξασφαλίστηκε για μακρύ χρονικό διάστημα η χρηματοδότηση της οικονομίας, με πολύ ευνοϊκούς όρους, διαψεύδοντας όσους επένδυσαν στην αποτυχία της χώρας, για μικροπολιτικό όφελος”.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η χώρα μπαίνει σε φάση οικονομικής σταθερότητας, τονώνεται η επενδυτική εμπιστοσύνη και η ελληνική οικονομία επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς.

Όπως ανέφερε, “η κυβέρνηση, ήδη, έχει κάνει τα επόμενα βήματα για την αναπτυξιακή προοπτική και αξιοποιεί αποτελεσματικά όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία”.

Παράλληλα, σημείωσε πως “η ανάπτυξη, όμως, δεν έχει νόημα χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή” και πως “έχουμε, ήδη, αποδείξει ότι πρωταρχικό μας μέλημα ήταν και είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών στους Έλληνες πολίτες”.

“Το ίδιο προοδευτικό κοινωνικό πρόσημο ισχύει και για την επόμενη ημέρα, της οικονομικής ανάκαμψης”, υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως “η εποχή που επιβαρύνονταν οι πολλοί για να απολαμβάνουν οι λίγοι έχει παρέλθει οριστικά”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ