ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: «Όχι» σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας

Δένδιας: «Όχι» σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας
O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η Ελλάδα θα «Όχι» σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας, τονίζει σε μήνυμά του με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Ημέρα εθνικής εορτής και απόδοσης τιμής σε όσους υπερασπίσθηκαν την Ελευθερία», αναφέρει συγκεκριμένα ο Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

«Η Ελλάδα, με αυτοπεποίθηση και υπερήφανη για τις ιστορικές της επιλογές, θα λέει πάντα «Όχι» σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας και καταπάτησης του Διεθνούς Δικαίου», προσθέτει.

Θεοδωρικάκος για 28η Οκτωβρίου: Οι πατριωτικές αξίες ενώνουν και εμπνέουν τους Έλληνες

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του και βίντεο του, φωταγωγημένου στα γαλανόλευκα, Υπουργείου στα social media, τιμά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και τη μνήμη των ηρώων του 1940.

Η ελληνική σημαία σχηματίζεται ψηφιακά, από πάνω μέχρι κάτω και στους 14 ορόφους του μεγάρου της Κατεχάκη και κυματίζει στέλνοντας μήνυμα εθνικής περηφάνειας, ενώ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του και βίντεο του, φωταγωγημένου στα γαλανόλευκα, Υπουργείου, έγραψε χαρακτηριστικά:

«Η σημαία μας, ιερό σύμβολο των εθνικών αγώνων για την ελευθερία και την ανεξαρτησία, μας αγκαλιάζει όλους!».

Παναγιωτόπουλος: Η χώρα μας θωρακίζεται με την ενίσχυση οπλικών συστημάτων και διεθνών συμμαχιών

Στρατηγικό στόχο αποτελεί η αμυτνική και αποτρεπτική θωράκιση της πατρίδας μας επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε την ανάγκη επαγρύπνησης και διαρκούς ισχυροποίησης του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων με σκοπό την εξασφάλιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, δεδομένου ότι η κατάσταση ασφαλείας είναι ευμετάβλητη και οι προκλήσεις κλιμακώνονται στο εγγύς και ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον μας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρατηρεί, κυβέρνηση και υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, έθεσαν ως στρατηγικό στόχο τη θωράκιση της πατρίδας μας που συντελείται μέσω :

  • της αναβάθμισης των οπλικών μας συστημάτων καθώς και συντήρηση των υφιστάμενων,
  • της ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και
  • της εμβάθυνσης των σχέσεων και επέκταση των συμμαχιών της Ελλάδας, μέσα από τους διαύλους της αμυντικής Διπλωματίας.

Διαβάστε περισσότερα: Παναγιωτόπουλος: Η χώρα μας θωρακίζεται με την ενίσχυση οπλικών συστημάτων και διεθνών συμμαχιών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ