ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Παιδείας: Τι απαντά στην καταγγελία για ρατσιστική αντιμετώπιση παιδιού από διευθυντή σχολείου

Υπ. Παιδείας: Τι απαντά στην καταγγελία για ρατσιστική αντιμετώπιση παιδιού από διευθυντή σχολείου
Διευθυντής σχολείου φέρεται να ζήτησε από γονείς μαθήτριας- οι οποίοι είναι μετανάστες- να πληρώσουν 50 ευρώ για το στεφάνι που είχε κληρωθεί να καταθέσει το παιδί τους, για την 28η Οκτωβρίου EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στην άμεση διερεύνηση των όσων κατήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, σχετικά με ρατσιστική αντιμετώπιση παιδιού μεταναστών από διευθυντή σχολείου, προχωρά το υπουργείο Παιδείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, με ανάρτησή του στο Facebook κατήγγειλε ότι διευθυντής σχολείου ζήτησε από γονείς μαθήτριας- οι οποίοι είναι μετανάστες- να πληρώσουν 50 ευρώ για το στεφάνι που είχε κληρωθεί να καταθέσει το παιδί τους, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Σε κάποιο σχολείο ένα παιδί που γεννήθηκε εδώ στην πατρίδα μας και οι γονείς του είχαν έρθει οικονομικοί μετανάστες στη χώρα μας, κληρώθηκε σε σχετική διαδικασία του σχολείου του να καταθέσει στην αυριανή γιορτή το στεφάνι του σχολείου του στο ιερό μνημείο των πεσόντων», έγραψε στο Facebook ο κ. Φαναράς.

«Έλα όμως που το αποτέλεσμα της κλήρωσης δεν άρεσε στον κυρ-διευθυντή… Τι σκέφτηκε λοιπόν ο κυρ-διευθυντής; Απαίτησε από τους μετανάστες γονείς να πληρώσουν οι ίδιοι το στεφάνι με 50 ευρώ, κόντρα στην παράδοση που θέλει να το αγοράζει το σχολείο, ελπίζοντας πως ίσως οι "ξένοι" φτωχοί γονείς δεν θα καταβάλουν το ποσό και έτσι θα απαλλαγεί και ο ίδιος από το δυσάρεστο αποτέλεσμα της κλήρωσης», συνέχισε.

Οι γονείς δεν έδωσαν τα χρήματα, λέγοντας ότι αυτό που τους ζητούσε ήταν κάτι πρωτοφανές για τα χρονικά του σχολείου. Έτσι, αναζήτησαν στο διαδίκτυο οδηγίες για το πώς φτιάχνεται ένα στεφάνι με δάφνη και μυρτιές. Οι γονείς και η κόρη μάζεψαν τα υλικά και κατασκεύασαν το στεφάνι.

«Έτσι νικιέται ο φασισμός μάτια μου, έτσι νικήθηκε τότε, έτσι νικιέται και τώρα. Με φαντασία και θυσίες που ξεκινούν από το λίγο και φτάνουν στο πολύ. Με το μυαλό αλλά και με τα χέρια μας νικιέται», συμπλήρωσε ο κ. Φαναράς.

«Δεν δόθηκε ουδεμία πληροφορία για περαιτέρω διερεύνηση» απαντά το υπ. Παιδείας

«Σχετικά με φερόμενη ρατσιστική αντιμετώπιση μαθητή από διευθυντή σχολείου στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, το υπουργείο Παιδείας προέβη άμεσα στη διερεύνηση του αναφερόμενου περιστατικού αλλά δεν εντοπίστηκε καμία σχετική αναφορά ή καταγγελία», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αλεξάνδρου Κόπτση.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι υπήρξε επικοινωνία με τον αναφέροντα το περιστατικό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν δόθηκε «ουδεμία πληροφορία για περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού».

«Εφόσον δοθεί οποιοδήποτε συγκεκριμένο στοιχείο για την εν λόγω αναφορά, θα κινηθούν αμέσως όλες οι διαδικασίες», τονίζεται.

«Το υπουργείο Παιδείας αγωνίζεται καθημερινά για ένα σχολείο συμπεριληπτικό, το οποίο παρέχει σε όλες και όλους ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ