ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γραφείο Προϋπολογισμού: Αν δεν χτυπηθεί φοροδιαφυγή και παραοικονομία θα ενεργοποιηθεί ο "κόφτης"

Γραφείο Προϋπολογισμού: Αν δεν χτυπηθεί φοροδιαφυγή και παραοικονομία θα ενεργοποιηθεί ο "κόφτης"
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καμπανάκι στην κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, αλλά και να «χτυπήσει» φοροδιαφυγή και παραοικονομία για να μην ενεργοποιηθεί ο περιβόητος «κόφτης», έκρουσε στην κυβέρνηση ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την τριμηνιαία έκθεση για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2016 - Μαρτίου 2016, ο Παναγιώτης Λιαργκόβας επεσήμανε πως η συμφωνία στο Eurogroup εκπέμπει μεν ένα θετικό μήνυμα, η μπάλα ωστόσο περνάει στο γήπεδο της κυβέρνησης αν θα αξιοποιήσει αυτή την εξέλιξη ή εάν θα μείνει δέσμια των αγκυλώσεων και παθογενειών. Διευκρινίζοντας ότι ως αγκυλώσεις εννοεί την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή, ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής τόνισε ότι εάν δεν χτυπηθούν, ο «κόφτης» θα ενεργοποιηθεί.

Επεσήμανε την ανάγκη υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και τόνισε πως εάν είχε εκμεταλλευθεί η δημόσια περιουσία δεν θα χρειαζόταν το υπερταμείο να αναλάβει δράση. Σημείωσε δε, πως τα 99 χρόνια διάρκειας ζωής του οφείλεται στο γεγονός ότι οι εταίροι δεν μας έχουν εμπιστοσύνη.

«Το 2016 θα έχουμε ακόμη ύφεση», εκτίμησε το μέλος του Γραφείου, καθηγητής Πάνος Καζάκος, υπογραμμίζοντας ότι η ανάπτυξη θα έρθει μόνον από τις επενδύσεις και τις εξαγωγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ