ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Αθηναίων: Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για τη μείωση των δημοτικών τελών

Δήμος Αθηναίων: Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για τη μείωση των δημοτικών τελών
Οι αντιδράσεις των υπολοίπων παρατάξεων ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS

H μείωση των δημοτικών τελών κατά 5%, την οποία εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, βρέθηκε, όπως αναμενόταν, στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» σημείωσε: «Η δημοτική αρχή προτιμά ουσιαστικά να πετάξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, παρά να δώσει αποτελεσματικές απαντήσεις στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των δημοτών και να δώσει μια χείρα βοηθείας στους πολίτες που δοκιμάζονται.

Η Ανοιχτή Πόλη επανέφερε την πρότασή της, η οποία σέβεται τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου Αθηναίων και ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δημοτών και των επιχειρήσεων της πόλης.

Προτείναμε, επίσης, μείωση τουλάχιστον 10% και σε άλλες κατηγορίες δημοτικής φορολόγησης που η δημοτική αρχή διατηρεί σταθερές, ιδιαίτερα εκείνων που ελαφρύνουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της πόλης.

Ο Νίκος Σοφιανός από την «Λαϊκή Συσπείρωση», τόνισε χαρακτηριστικά:

«Για άλλη μια φορά η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψηφίζει τα ληστρικά τέλη της διοίκησης Μπακογιάννη, όταν τα κύματα ακρίβειας στην ενέργεια, στα τρόφιμα, στα καύσιμα έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα.

Καταψηφίζει την πολιτική του Δήμου που ταυτίζεται με την κυβερνητική πολιτική, με την πολιτική που διαδοχικές κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει τους Δήμους -και το Δήμο της Αθήνας- σε φοροληστρικούς μηχανισμούς μέσω φόρων, τελών, ανταποδοτικών υπηρεσιών, παραβόλων και κλήσεων».

Ο κ. Σοφιανός εισηγήθηκε επίσης την οικονομική συνεισφορά των τουριστών στα οικονομικά της πόλης, πρόταση που έτυχε αποδοχής από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ