ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει την Πέμπτη η Επιτροπή Πόθεν Έσχες για τον Πάτση

Συνεδριάζει την Πέμπτη η Επιτροπή Πόθεν Έσχες για τον Πάτση
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Την Πέμπτη το πρωί στις 10.00 θα συνεδριάσει η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής για την υπόθεση Πάτση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θανάση Μπούρα, οι ορκωτοί λογιστές ολοκλήρωσαν τον έλεγχο τους και αύριο, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, αναμένεται να παραδώσουν το πόρισμα τους στην επιτροπή.

«Ο έλεγχος είναι διαρκής και μπορεί να παρατείνεται κάθε φορά που προκύπτουν νεότερα στοιχεία», επεσήμανε στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ο κ. Μπούρας για να προσθέσει ότι καμία υπόθεση δεν κλείνει και δεν μπαίνει στο αρχείο.

Την περασμένη εβδομάδα, μόλις έγινε η υπόθεση, ο Θανάσης Μπούρας είχε κάνει γνωστό ότι κατά τον έλεγχο του συγκεκριμένου υπόχρεου, μετά από καταγγελία για τη χρήση του έτους 2019, εντοπίστηκαν από τον αρμόδιο ορκωτό λογιστή που διενήργησε τον έλεγχο στη δήλωση ανακρίβειες στην καταγραφή των συμμετοχών του και μη δηλωθείσα επένδυση, οι οποίες συμπληρώθηκαν καθώς προσκομίστηκαν τα απαραίτητα παραστατικά στις εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις του που έγιναν αποδεκτές από την Επιτροπή, κατόπιν εισήγησης του ανώτατου δικαστικού λειτουργού που χειρίστηκε την υπόθεση.

Σημειώνεται πως την άμεση σύγκληση της επιτροπής είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το θέμα είχε τεθεί και στη Διάσκεψη των Προέδρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ