ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Έξι απευθείας αναθέσεις από τέσσερις φορείς του δημοσίου στην εταιρία V&O

ΣΥΡΙΖΑ: Έξι απευθείας αναθέσεις από τέσσερις φορείς του δημοσίου στην εταιρία V&O
ΙΝΤΙΜΕ

Απαντήσεις για τις έξι απευθείας αναθέσεις στις οποίες προέβησαν τέσσερις εποπτευόμενοι φορείς του δημοσίου στην εταιρεία επικοινωνίας V&O με εκπρόσωπο το Θωμά Βαρβιτσιώτη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση 42 βουλευτών του στη Βουλή.

Οι βουλευτές με επικεφαλής τον Γιώργο Τσίπρα κάνουν λόγο για απευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 142.000 ευρώ που ανατέθηκαν στη συγκεκριμένη διαφημιστική εταιρεία από τα ΕΛΤΑ Α.Ε., τις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε., τον ΔΕΔΔΗΕ και το Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλούν τους αρμόδιους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και Πολιτισμού και Αθλητισμού να ενημερώσουν τη Βουλή:

1) Ποιοι λόγοι κατεπείγοντος δικαιολογούν τις παραπάνω απευθείας αναθέσεις χωρίς προηγούμενη δημοσίευση και αντί του προβλεπόμενου από τη νομοθεσία ανοιχτού διαγωνισμού για το έργο των παραπάνω διοικητικών πράξεων και των αντίστοιχων Συμβάσεων συνολικής αξίας 142.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

2) Ποιο είναι το έργο που έχει παρασχεθεί σε αυτούς τους δημόσιους οργανισμούς ή ΝΠΙΔ από την συγκεκριμένη ελεγχόμενη εταιρεία για κάθε μια ανάθεση; Πώς τεκμηριώνεται η παραλαβή του κάθε αντίστοιχου έργου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ