ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης: Αντιδρούμε με ψυχραιμία - Δεν παίζουμε το παιχνίδι της Τουρκίας

Πλακιωτάκης: Αντιδρούμε με ψυχραιμία - Δεν παίζουμε το παιχνίδι της Τουρκίας
«Ξεκαθαρίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορά μας, τα σύνορα της ΕΕ», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Άκρως προκλητική ενέργεια χαρακτήρισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης την χθεσινή (01/10) παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό ανοιχτά της Σάμου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρησης έρευνας και διάσωσης μεταναστών.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι η τουρκική ακτοφυλακή ήταν αυτή που επέδειξε πρώτη όπλα και πως η ελληνική πλευρά αντέδρασε με σύνεση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η FRONTEX.

«Δεν θα παρασυρθούμε και να παίξουμε το παιχνίδι της Τουρκίας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας, επισημαίνοντας την τεράστια εμπειρία των ανδρών και των γυναικών των ελληνικών αρχών σε τέτοια περιστατικά.

«Πρώτο μας μέλημα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Από την άλλη ξεκαθαρίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορά μας, τα σύνορα της ΕΕ», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ