Πλακιωτάκης: Αντιδρούμε με ψυχραιμία - Δεν παίζουμε το παιχνίδι της Τουρκίας
Ανανεώθηκε:
Άκρως προκλητική ενέργεια χαρακτήρισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης την χθεσινή (01/10) παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό ανοιχτά της Σάμου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρησης έρευνας και διάσωσης μεταναστών.
Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι η τουρκική ακτοφυλακή ήταν αυτή που επέδειξε πρώτη όπλα και πως η ελληνική πλευρά αντέδρασε με σύνεση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η FRONTEX.
«Δεν θα παρασυρθούμε και να παίξουμε το παιχνίδι της Τουρκίας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας, επισημαίνοντας την τεράστια εμπειρία των ανδρών και των γυναικών των ελληνικών αρχών σε τέτοια περιστατικά.
«Πρώτο μας μέλημα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Από την άλλη ξεκαθαρίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορά μας, τα σύνορα της ΕΕ», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.
Φοιτητές έστησαν σκηνές έξω από το ΥΠΟΙΚ - Ζητούν πλαφόν στα ενοίκια και περισσότερες εστίες
13:35
Πλεύρης: Γιατί τηλεφώνησα στον γιατρό του Μαζωνάκη - «Μου είχε προτείνει σκευάσματα»
13:31
Σέρρες: Εφιάλτης για ηλικιωμένο ζευγάρι στο σπίτι τους - Ληστές τους χτύπησαν και τους έκλεψαν
13:25
Live -Μητσοτάκης: Όποιος ψηφίσει «όχι» ή «παρών» στερεί τη χώρα από το να βαδίσει στο αύριο
13:25