ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Μεσοσταθμιστική μείωση μεγαλύτερη του 25% στην εγκληματικότητα

Θεοδωρικάκος: Μεσοσταθμιστική μείωση μεγαλύτερη του 25% στην εγκληματικότητα
Σε ποσοστά άνω του 25% μειώθηκε η εγκληματικότητα ΙΝΤΙΜΕ

Σε ποσοστά άνω του 25% μειώθηκε η εγκληματικότητα σε σχέση με την προ πανδημίας περίοδο σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

Στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χάρη Καστανίδη στη Βουλή ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως η εγκληματικότητα βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την παράνομη μετανάστευση, η οποία αποτελεί όπως ανέφερε τεράστιο θέμα.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για την εγκληματική πολιτική και να μην βάζουμε στο κέντρο της προσοχής μας τον παράγοντα της παράνομης μετανάστευσης, αποτελεί τεράστιο θέμα γιατί αποτελεί σημαντικό παράγοντα εγκληματικότητας», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ανέφερε ότι «μέχρι σήμερα έχουμε σταματήσει 220.000 μετανάστες να μπουν παράνομα στη χώρα». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή μόνον φέτος έχουν συλληφθεί 35.000 παράνομοι μετανάστες, ενώ έχουν γίνει συλλήψεις και 1200 διακινητών.

Από την πλευρά του ο Χάρης Καστανίδης εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση της εγκληματικότητας και τη μείωση των επιδόσεων της ΕΛΑΣ στην αντιμετώπιση του εγκλήματος. «Απαιτείται αναδιοργάνωση και υποστήριξη της ΕΛΑΣ, με δαπάνες που δεν πηγαίνουν σε αχρείαστα σώματα όπως οι ΟΠΠΙ, οι οποίες για να κάνουν τη δουλειά τους στα Πανεπιστήμια προστατεύονται από άλλες αστυνομικές δυνάμεις», είπε με τον Τάκη Θεοδωρικάκο να αναφέρεται στη λεγόμενη πανεπιστημιακή αστυνομία λέγοντας πως η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών συνιστά ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Σημείωσε μάλιστα, πως με πληροφορίες .της αστυνομικής υπηρεσίας έγινε προχθές η σύλληψη και του τρίτου της παρέας της Πολυτεχνειούπολης και πως κατά τον έλεγχο που έγινε βρέθηκαν κοκτέιλ μολότοφ κ.α. Παράλληλα, επεσήμανε πως εξετάζεται το πάγιο αίτημα των αστυνομικών να αναγνωριστεί το επάγγελμά τους ως επικίνδυνο.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Καμίνη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη νεανική παραβατικότητα μίλησε για ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να ευαισθητοποιήσει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και της κοινωνίας, καθώς «μεγεθύνεται και ότι αποτελεί σοβαρό στοιχείο σύγχρονης εγκληματικότητας».

Αναφέρθηκε στις δράσεις της ΕΛΑΣ και σχολίασε πως ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων συνελλήφθη χάρη στο αναβαθμισμένο λογισμικό που διαθέτουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Δήλωσε «ανοιχτός» σε προτάσεις με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου και απηύθυνε κάλεσμα σε φορείς για από κοινού δράση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ