ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Nα μην παραμείνουν στο Δημόσιο οι κάτοχοι παράνομων τίτλων σπουδών

Μητσοτάκης: Nα μην παραμείνουν στο Δημόσιο οι κάτοχοι παράνομων τίτλων σπουδών

Να μην παραμείνουν στο Δημόσιο οι κάτοχοι παράνομων τίτλων σπουδών ζητά από την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δήλωση του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «ακραίο σημείο φαυλότητας» και καλεί την κυβέρνηση να ακυρώσει τις εξετάσεις για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους που χθες ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται πως οι δημόσιοι υπάλληλοι κάτοχοι τέτοιων τίτλων, κυρίως από ιδιωτικά ΤΕΕ, υπολογίζονται σε περισσότερους από 2000.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μητσοτάκη:

«Ελπίζω η κυβέρνηση να μην φτάσει στο ακραίο σημείο φαυλότητας να επιτρέψει με οποιονδήποτε τρόπο σε υπάλληλους με παράνομους τίτλους σπουδών να παραμένουν στο Δημόσιο.

Προκαλούν τους νέους ανθρώπους, που αγωνίζονται να σπουδάσουν για να αποκτήσουν, με το σπαθί τους, μια θέση στην αγορά εργασίας. Προκαλούν τους χιλιάδες συμπολίτες μας, που πέτυχαν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και παραμένουν αδιόριστοι. Προκαλούν και προσβάλλουν τους φορολογούμενους πολίτες, που απαιτούν αξιοκρατία και διαφάνεια στο Δημόσιο, το οποίο πληρώνουν για να λειτουργεί.

Νοιάζομαι προσωπικά για αυτήν την υπόθεση, γιατί αγωνίστηκα και ως υπουργός μαζί με χιλιάδες έντιμους και άξιους δημοσίους υπαλλήλους να μπει ένα τέλος στο καθεστώς ανομίας που κυριαρχούσε. Μαζί υλοποιήσαμε το αίτημα της κοινωνίας για ελέγχους που προστατεύουν το κύρος της Δημόσιας Διοίκησης και δεν δείξαμε καμία ανοχή σε αυτούς που κλέβουν το μέλλον των συμπολιτών μας.

Αποτέλεσμα της δουλειάς μας ήταν να αναδειχθεί το θέμα των 2.000 τίτλων σπουδών "υποτιθεμένων" αριστούχων, πολλοί εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν για διορισμό στο Δημόσιο. Θέλουμε να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα με αξιοκρατία. Οι πολίτες απαιτούν και μαζί τους απαιτώ από την Κυβέρνηση να κάνει, επιτέλους, σε κάτι, το σωστό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ