ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Με Τσίπρα στην απεργιακή συγκέντρωση - Τα μηνύματα στήριξης των εργαζομένων

ΣΥΡΙΖΑ: Με Τσίπρα στην απεργιακή συγκέντρωση - Τα μηνύματα στήριξης των εργαζομένων
Η προσυγκέντρωση του κόμματος στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 π.μ. μπροστά από το υπουργείο Εργασίας, στη γωνία Δραγατσανίου και Σταδίου Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα συμμετέχει το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στη σημερινή (Τετάρτη 9/11) απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η προσυγκέντρωση του κόμματος έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 π.μ. μπροστά από το υπουργείο Εργασίας, στη γωνία Δραγατσανίου και Σταδίου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να παραχωρήσει δήλωση στα ΜΜΕ.

Η Κουμουνδούρου ποντάρει σε μαζική συμμετοχή, η οποία θα στείλει το μήνυμα κατάρρευσης της κυβέρνησης:

«Η ακρίβεια Μητσοτάκη τσακίζει τους εργαζόμενους και φτωχοποιεί την κοινωνία. Είναι επιλογές της κυβέρνησης η ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια στην ενέργεια, οι υψηλοί έμμεσοι φόροι σε τρόφιμα και καύσιμα, η απορρύθμιση της εργασίας, η εργοδοτική ασυδοσία κι ο εργασιακός μεσαίωνας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ζητά αύξηση μισθών και ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων, ισχυρές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατάργηση των «αντεργατικών» νόμων Μητσοτάκη- Χατζηδάκη.

Στα άμεσα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και της κοινωνίας συμπεριλαμβάνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση:

  • Την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και την ανάκτηση του 51% του Δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο.
  • Την αποσύνδεση της τιμής χονδρεμπορικής ρεύματος από τη χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου (μοντέλο Ιβηρικής).
  • Τη θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους στην παραγωγή ενέργειας στο 5%.
  • Τη θέσπιση ανώτατου ορίου τιμής λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας ανά μεγαβατώρα.
  • Την επιβολή διατίμησης στη λιανική φυσικού αερίου και πετρελαιοειδών.
  • Την προστασία από τις αποκοπές ρεύματος των ευάλωτων συμπολιτών μας.
  • Τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα (πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, βενζίνη, φυσικό αέριο) στο χαμηλότερο συντελεστή της ΕΕ.
  • Τη μη καταβολή ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.
  • Τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%.
  • Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και το μηχανισμό τιμαριθμικής αναπροσαρμογής ετησίως στους μισθούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

«Μέσα σε όλα αυτά απειλείται και η ίδια η Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ενορχηστρώνει ένα παρακρατικό σύστημα παρακολούθησης πολιτικών προσώπων, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, σαν να είναι η χώρα κτήμα του από οικογενειακή κληρονομιά. Η χώρα βρίσκεται σε μια εξαιρετικώς κρίσιμη φάση. Ήρθε η ώρα οι πολίτες να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση πως η ανοχή μας εξαντλήθηκε. Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή και μια νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα την βγάλει από τα αδιέξοδα της οικονομικής ανέχειας και της δημοκρατικής εκτροπής», υπογραμμίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ