ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκαθαρίζει τη στρατηγική του σε ΝΔ και Ευρώπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ξεκαθαρίζει τη στρατηγική του σε ΝΔ και Ευρώπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται τον επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο θα συναντηθεί σήμερα το πρωί στο Φανάρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη–αστραπή στην Κωσταντινούπολη για τη συνάντηση αυτή και θα επιστρέψει στην Αθήνα για να προετοιμάσει την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, την πρώτη ουσιαστικά μετά την εκλογή του νέου οργάνου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το πρωί στα γραφεία της ΝΔ.

Στη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί η εκλογή των οκτώ αιρετών μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος ενώ θα υπάρξει και διεξοδική συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Στην ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για την πορεία της χώρας ενώ θα ασκήσει και έντονη κριτική στην πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup. Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά πως τα σκληρά φορολογικά μέτρα θα πλήξουν στο σύνολό της την ελληνική κοινωνία και δεν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα, ενώ θα καταγγείλει τον πρωθυπουργό πως με τη στρατηγική που κράτησε στη διαπραγμάτευση τους τελευταίους μήνες «έριξε» στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών νέα βάρη ύψους πολλών δισ. ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης θα σταθεί ιδιαίτερα στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, αλλά και του Νίκου Βούτση περί «αντισυνταγματικότητας» της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, αλλά και βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που, αν και ψήφισαν τα μέτρα, κρατούν αποστάσεις και θα κατηγορήσει τον πρωθυπουργό πως ενδιαφέρεται μόνο για να διατηρήσει την καρέκλα του.

Ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει για μια ακόμα φορά το θέμα της αναξιοπιστίας του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του, κάτι που αποδεικνεύεται σύμφωνα με τη ΝΔ και από τις πιέσεις που ασκήθηκαν στη χώρα μας για τη θεσμοθέτηση του «κόφτη». Στην ομιλία του, αναμένεται να αναφερθεί και στο θέμα που έχει προκύψει με τα πλαστά πτυχία, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κομματικό κράτος.

Πιστός στη στρατηγική που έχει ακολουθήσει το τελευταίο διάστημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα περιοριστεί μόνο σε επιθέσεις, αλλά θα παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας, προτάσεις τις οποίες θα παρουσιάσει και στην Άνγκελα Μέρκελ τη Δευτέρα, κατά τη συνάντηση που θα έχουν οι δυό τους στο Λουξεμβούργο.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ προτείνει τη μείωση του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα στο 2%, την επιτάχυνση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων και την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, με τη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ