ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για «καλάθι νοικοκυριού»: Aποδίδουν οι προσπάθειες για αντιμετώπιση της ακρίβειας

Γεωργιάδης για «καλάθι νοικοκυριού»: Aποδίδουν οι προσπάθειες για αντιμετώπιση της ακρίβειας
EUROKINISSI /

Καρπούς αρχίζουν να αποδίδουν, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας φέροντας ως ένδειξη την πτώση του πληθωρισμού που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ και την αναπροσαρμογή προς τα κάτω της εκτίμησης της Eurostat.

«Σήμερα είχαμε και το πολύ ευχάιστο νέο, ότι η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε σοβαρή πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα, στο 9,1 για τον μήνα Οκτώβριο και μάλιστα με μεγάλη μηνιαία μείωση του πληθωρισμού, και η Γιούροστατ αναπροσάρμοσέ προς τα κάτω την εκτίμηση της για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου από το 9,9% στο 9,5%. Άρα η συντονισμένη προσπάθεια που κάνουμε για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αποδίδει, αρχίζει να βγάζει καρπούς», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναπτύσσοντας στη Βουλή την τροπολογία για τη διόρθωση δυσλειτουργιών που εντοπίστηκαν στην υλοποίηση του μέτρου για το «καλάθι του νοικοκυριού».

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ικανοποιημένος από την εφαρμογή του μέτρου και κάλεσε τα κόμματα να στηρίξουν την τροπολογία, ώστε να μπορούν - όπως είπε - να αγοράζουν προϊόντα στις λογικά καλύτερες τιμές οι αδύναμοι πολίτες. Προανήγγειλε πρόστιμα σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ που δεν τηρούν τα προβλεπόμενα.

«Η τροπολογία έχει να κάνει με την σήμανση και την επάρκεια των προϊόντων στο καλάθι του νοικοκυριού και την δυνατότητα της υπηρεσίας μας να επιβάλει πρόστιμα στις αλυσίδες εκείνες που δεν τηρούν τις συγκεκριμένες οδηγίες», είπε και πρόσθεσε πως η ψήφιση της εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να χειριστεί τη λειτουργία του καλαθιού για έναν πιο συμφέροντα για τον καταναλωτή τρόπο.

«Κεντρικός στόχος να συμβάλουμε όσο μπορούμε στην συγκράτηση του πληθωρισμού στην πτώση των τιμών και την διασφάλιση ενός χώρου μέσα στα σουπερμάρκετ όπου οι πιο αδύνατοι από την συμπολίτες μας θα μπορούν να αγοράζουν τα βασικά προϊόντα στις λογικά καλύτερες τιμές που μπορούμε», ανέφερε, εξάλλου, ο κ. Γεωργιάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ