ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρίτσης: Κάνουμε ακήρυκτο ταξικό πόλεμο

Κυρίτσης: Κάνουμε ακήρυκτο ταξικό πόλεμο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αντιδράσεις προκαλεί η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση, ο οποίος με άρθρο του στην «Αυγή» μιλά για ταξικό πόλεμο που διεξάγει η κυβέρνηση.

Ο κ. Κυρίτσης αποδέχεται και υιοθετεί δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων».

Και συμπληρώνει στο άρθρο στην Αυγή της 26ης Μαΐου: «Γι' αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος έγραψε στο twitter: «Η ακραία διχαστική δήλωση Κυρίτση αποκάλυψε τη στρατηγική του φθόνου που με κυνισμό ακολουθεί και εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στις δηλώσεις Κυρίτση

Σφοδρή επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κυρίτση αλλά και στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Κυρίτση. Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο τύπου της ΝΔ τονίζει πως "ο κ. Κυρίτσης, είναι το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα" και κάνει λόγο για "αποκρουστικό πρόσωπο του διχασμού, του φθόνου και του μίσους", αλλά και για "βουλιμία της εξουσίας" που οδηγεί την κυβέρνηση στο να διχάζει τους Έλληνες.

"Όσο περισσότερο φορτώνουν βάρη στον ελληνικό λαό, όσο περισσότερο βυθίζονται στα αδιέξοδά τους, τόσο περισσότερο υβρίζουν και διχάζουν. Το κάνουν συνειδητά. Το κάνουν απροκάλυπτα. Το κάνουν κυνικά. Αυτή είναι η στρατηγική τους" τονίζει η ΝΔ, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως επικίνδυνη "για την ενότητα των Ελλήνων, για το παρόν και το μέλλον της χώρας".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ