ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης για υγειονομικούς: Όταν εμβολιαστούν, θα τους επιστραφούν τα πρόστιμα

Πλεύρης για υγειονομικούς: Όταν εμβολιαστούν, θα τους επιστραφούν τα πρόστιμα
«Ας κάνουν μια αρχή οι ίδιοι να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν στη δουλειά τους», τόνισε ο υπουργός Υγείας ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Στις αρχές του νέου έτους θα υπάρξει συγκεκριμένη απόφαση σχετικά με την επιστροφή ή όχι, των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί στο ΕΣΥ, ενώ όσοι έχουν πληρώσει το πρόστιμο και εμβολιαστούν στην συνέχεια, αυτό θα τους επιστραφεί.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στον Τ/Σ ANT1 και την εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ» την Παρασκευή. Όπως τόνισε, «μέσα στο Νοέμβριο θα υπάρξει σχετική διάταξη στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί. Σύμφωνα με τη διάταξη, όποιος έχει εμβολιαστεί και θα συμπεριλαμβάνει και αυτούς που θα εμβολιαστούν μέχρι την ψήφιση του νόμου, θα διαγράφεται το πρόστιμό του και αν το έχει πληρώσει θα υπάρχει διαδικασία ή συμψηφισμού ή επιστροφής».

Και συνέχισε ο υπουργός, λέγοντας «Ας κάνουν μια αρχή οι ίδιοι να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Από επιλογή δεν βρίσκονται στη δουλειά. Μας έχει πει το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι η αναστολή είναι συνταγματική αλλά πρέπει να επανεξετάζουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Όπως έχω πει και στην εκπομπή σας, θα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών. Το μέτρο είναι μέχρι τις 31/12, μέχρι τότε θα υπάρχει και απόφαση».

Έρχονται νέα Προγράμματα Πρόληψης

Αναφορικά με το πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής υγείας για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά», ο κ. Πλεύρης ανέφερε, ότι στο πρώτο τρίμηνο λειτουργίας, 2.411 γυναίκες βρέθηκαν με ευρήματα σε πρώιμο στάδιο.

Αυτό σημαίνει ότι 2411 γυναίκες θα αντιμετωπίσουν την ασθένεια την οποία έχουν με ήπιο τρόπο.

Ο υπουργός υγείας, επεσήμανε ακόμη, ότι σήμερα Παρασκευή (11/11), θα υπογράψει «τα τεχνικά δελτία για προληπτικές εξετάσεις παχέος εντέρου, τραχήλου της μήτρας και καρδιαγγειακές παθήσεις, με στόχο να ξεκινήσουν άμεσα τα προγράμματα Πρόληψης.

Το πρόγραμμα αφορά ηλικίες 50-69 και είναι η πρώτη φάση που πήγαν sms κι επειδή όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί μαζικά να εξεταστεί ένας κόσμος, δεν υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες στις δομές, σταδιακά θα γίνει σε όλο τον πληθυσμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ