Τσιάρας: Αυστηροποιούνται οι ποινές για εγκλήματα κατά ανηλίκων
Κάλεσμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης για εξεύρεση κοινού τόπου στην προστασία της ανηλικότητας και την αυστηροποίηση των εγκλημάτων κατά ανηλίκων απηύθυνε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.
Σήμερα ξεκίνησε η επεξεργασία του νομοσχεδίου που προβλέπει ειδικό ποινικό μητρώο για ιδιαίτερα ειδεχθή εγκλήματα.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε σαφή την πρόθεση της κυβέρνησης να μην κάνει βήμα πίσω στην αυστηροποίηση των εγκλημάτων κατά ανηλίκων και απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι στο ειδικό ποινικό μητρώο εντάσσονται και αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, είπε πως «το τεκμήριο της αθωότητας ξεπερνιέται γιατί η στάθμιση με τα εγκλήματα κατά ανηλίκων εκτιμάται είναι υπέρτερη».
Στην παρέμβαση του επεσήμανε την ανάγκη εξεύρεσης κοινού τόπου καθώς -όπως είπε- δεν μπορεί ένας άνθρωπος που επαναλαμβάνει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές, όπως πολύ συχνά συμβαίνει, να εργάζεται ακολούθως σε σχολεία ή σε μονάδες με παιδιά.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Χατζηγιαννάκης υποστήριξε ότι αποτελεί πρωτεύων στόχος η προστασία της ανηλικότητας, έκανε ωστόσο, λόγο για νομοθέτημα εεπικοινωνιακού χαρακτήρα με σκοπό την αλλαγή ατζέντας.
Το επίμαχο άρθρο στηρίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν τη ρύθμιση προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά ανεπαρκή.
Μπραν - ΠΑΟΚ 3-2: Ήττα - αποκλεισμός και εκτός Ευρώπης ο «Δικέφαλος» του Βορρά
22:01
Βουλή: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το σχέδιο νόμου για την επαγγελματική ασφάλιση
21:55
Πολωνία: Συνελήφθη για διαφθορά ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής
21:42
Εξαντλούνται τα αποθέματα αμερικανικών Patriot στην ΕΕ - Ανησυχία για την άμυνα εν μέσω δύο πολέμων
21:30