ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η συνεργασία μου με τον πρωθυπουργό χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη

Δένδιας: Η συνεργασία μου με τον πρωθυπουργό χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη
POOL PHOTO/ European Union

«(…) Η συνεργασία μου με τον πρωθυπουργό είναι μια συνεργασία διαρκής και χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη» αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως η εν λόγω συνεργασία έχει παράξει και απτά αποτελέσματα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, στην πιο δύσκολη περίοδο.

«Από εκεί και πέρα δε, με καλύπτει απολύτως η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι θα χυθεί άπλετο φως» είπε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών.

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά από νέα δημοσιεύματα για την υπόθεση των υποκλοπών, η οποία έχει βάλει «φωτιά» στην εγχώρια πολιτική σκηνή.

Η ατζέντα

Πριν την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου θα προηγηθεί πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, Σβιατλάνα Τσιχανόφσκαγια (Sviatlana Tsikhanouskaya), με θέματα στην ατζέντα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία (όπου στην αρχή της συζήτησης θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης και ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα) και τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια.

Στο γεύμα εργασίας θα συζητηθεί η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών.

Ακολούθως, στο Συμβούλιο, υπό το λήμμα «τρέχουσες υποθέσεις», οι υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις για τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στον Λίβανο, το Ιράν, ενώ ο υπατος Εκπρόσωπος θα ενημερώσει για τη διαδικασία αποστολής παρατηρητών στα σύνορα Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν, τα πεπραγμένα σχετικά με την 27η Διάσκεψη της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα (COP27), καθώς και για τα αποτελέσματα της Συνόδου Ε.Ε. - CELAC (Comunidad de Estados Latinoamericanos y Caribeños - Κοινότητα Χωρών Λατινικής Αμερικής & Καραϊβικής) που διεξήχθη στο Μπουένος Άιρες, στις 27 Οκτωβρίου.

Ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για τις εξελίξεις σε Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ