ΥΠΕΞ για 39 χρόνια από την ίδρυση του ψευδοκράτους: Η λύση «δύο κρατών» υπονομεύει τη διαπραγμάτευση
Ανακοίνωση για την 39η επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στην Κύπρο εξέδωσε την Τρίτη (15/11) το Υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως αναφέρεται σχετικά, «η μονομερής ανακήρυξη του ψευδοκράτους στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου έχει τελεσίδικα καταδικασθεί από τις Αποφάσεις 541/1983 και 550/1984 του ΣΑ/ΗΕ».
«Η απαράδεκτη αξίωση της Τουρκίας για λύση "δύο κρατών" υπονομεύει κάθε προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, στο πλαίσιο των Αποφάσεων του ΣΑ/ΗΕ», σημειώνει το ΥΠΕΞ.
«Τριάντα εννέα χρόνια μετά την παράνομη και καταδικασθείσα ανακήρυξη του ψευδοκράτους, κανένα κράτος δεν αποδέχεται και δεν αναγνωρίζει καμιά νομική ή διεθνή υπόσταση της οντότητας αυτής. Τούτο επιβεβαιώθηκε πρόσφατα και στην Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών, κατά την οποία η Τουρκία αναγκάστηκε να αποδεχθεί την υποβάθμιση της συμμετοχής του ψευδοκράτους στον εν λόγω Οργανισμό υπό την ιδιότητα της "οντότητας"», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.
Καταλήγει δε το ΥΠΕΞ: «Στόχος μας είναι η επίτευξη συμπεφωνημένης λύσης, επί τη βάσει των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου».
Κακοκαιρία Erminio: 133 κλήσεις στην Πυροσβεστική στην Αττική, «βούλιαξε» η Καρδίτσα
22:11
Αυτοκινητοπομπή 300 τρακτέρ στους δρόμους της Βιέννης σε διαμαρτυρία αγροτών
22:02
Κακοκαιρια Erminio: Χιόνια στη Μακεδονία - Φούσκωσε ποτάμι στην Ημαθία, αλυσίδες στην Πέλλα
21:50
FT: Ο Τραμπ απειλεί να εγκαταλείψει την Ουκρανία εάν οι Ευρωπαίοι δεν τον βοηθήσουν στο Ορμούζ
21:39