ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκυλακάκης: Αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας - «Η χώρα σηκώνει κεφάλι»

Σκυλακάκης: Αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας - «Η χώρα σηκώνει κεφάλι»
«Παρά τις θύελλες που αντιμετωπίζει η χώρα θα πάει καλύτερα τα επόμενα χρόνια», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής Οικονομίας, εξέφρασε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης και έκανε λόγο για επενδυτική άνθηση που θα κρατήσει - όπως είπε- την χώρα μας έξω από την ύφεση το 2023 και θα μας δώσει μια εξαιρετική δυναμική από το 2024 και μετά.

«Η συρρίκνωση τελείωσε και η χώρα σηκώνει κεφάλι παρά τις θύελλες που αντιμετωπίζει και θα πάει καλύτερα τα επόμενα χρόνια», επεσήμανε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αποδίδοντας την αισιοδοξία του στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.

«Περάσαμε πλέον από την εσωστρέφεια στην εξωστρέφεια, σημειώνοντας ρεκόρ στις εξαγωγές και τον τουρισμό, παρότι είναι κλειστές οι μεγάλες τουριστικές αγορές της Ρωσίας και της Κίνας», είπε.

Σε ότι αφορά στο δημόσιο χρέος, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης σημείωσε ότι από 169%του ΑΕΠ φέτος, θα πέσει στο 161%το 2023, ενώ αναφερόμενος στο δημοσιονομικό αποτύπωμα της περιόδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ