ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πούτιν κηρύσσει ανακωχή στην πολεμική της Μόσχας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Πούτιν κηρύσσει ανακωχή στην πολεμική της Μόσχας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ALEXEI DRUZHININ/RIA NOVOSTI/KREMLIN POOL

Οι δημόσιες ευχαριστίες του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για το γεγονός ότι διευκόλυνε την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος που σπάνια βγαίνουν από ρωσικά χείλη για το ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, είναι μία σημαντική κίνηση αποδοχής του πανορθόδοξου ρόλου του.

Η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Αθήνα και η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ανέδειξε τη σημαντική αυτή είδηση εκκλησιαστικού περιεχομένου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο ευχαρίστησε όχι μόνο την Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο που τον διευκόλυνε να επισκεφθεί το Άγιο Όρος.

GREECE RUSSIA

Το κόκκινο φυλακτό στο δεξί καρπό του «ατσαλάκωτου» στην εμφάνιση Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προσέλκυσε το φωτογραφικό φακό. Πηγή:REUTERS/Alkis Konstantinidis

Τη στιγμή που το Πατριαρχείο Μόσχας με διπλωματικές κινήσεις προσπαθεί να εδραιώσει την οικουμενικότητά του σε όλο τον κόσμο, ο «τσάρος» κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, δίνει το σύνθημα για την προσωρινή ανακωχή ενόψει της Πανορθόδοξης Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη από τις 16 έως τις 26 Ιουνίου.

«Κατά την επίσκεψή σας στη Ρωσία ανακοινώσαμε την έναρξη του αφιερωματικού έτους Ρωσίας – Ελλάδας. Και τώρα μπορούμε να δούμε πώς προχωράνε αυτές οι εκδηλώσεις. Όπως πολύ σωστά επισημάνετε έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις ρίζες μας. Και είμαι ευγνώμον σε εσάς προσωπικά, στην Ελληνική Εκκλησία και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για το ότι υποστηρίξατε την επικείμενη επίσκεψη μας στο Άγιο Όρος. Για μας είναι πολύ σημαντικό καθώς 1000 χρόνια βρίσκονται εκεί ρώσοι μοναχοί», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ