ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα θα συνεχίζει να στηρίζει την Ουκρανία - Ποια αμυντική βοήθεια έχει στείλει

Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα θα συνεχίζει να στηρίζει την Ουκρανία - Ποια αμυντική βοήθεια έχει στείλει
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια που έχει παρασχεθεί από τη χώρα μας στην Ουκρανία Eurokinissi

Διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία παρείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά την τοποθέτησή του στην τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν.

Στην τηλεδιάσκεψη (VTC) συμμετείχαν υπουργοί, υφυπουργοί Άμυνας, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, καθώς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Συζητήθηκαν δε οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή αμυντικού εξοπλισμού, εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνεργασία μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών για κάλυψη των εξοπλιστικών αναγκών.

Κατά την παρέμβασή του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, που υπονομεύει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη, ενώ υπογράμμισε ότι η πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, συνοδεύοντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κατέστησε κοινωνό του μεγέθους της καταστροφής και του ανθρώπινου πόνου που προκάλεσε ο πόλεμος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια που έχει παρασχεθεί, από τη χώρα μας, στην Ουκρανία, όπως πυρομαχικά 155 χλσ. και, προσφάτως, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-1 και τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τον δίκαιο αγώνα του ουκρανικού λαού για προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ