ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε πλήρη ετοιμότητα θέτει τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε πλήρη ετοιμότητα θέτει τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Σε πλήρη ετοιμότητα αναμένεται να θέσει σήμερα τον κομματικό μηχανισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στη Συγγρού.

Ο κ. Μητσοτάκης –στην πρώτη ουσιαστικά κομματική του ομιλία μετά το συνέδριο, αλλά και μετά τη συμφωνία στο Eurogroup– θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, καταγγέλοντας προσωπικά τον πρωθυπουργό για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα.

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη δεν θα είναι μακρά σε διάρκεια, καθώς θέλει να τοποθετηθούν και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, και θα χωρίζεται σε τρία μέρη.

Στο πρώτο, θα ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση μετά και την συμφωνία στο Eurogroup και την υπερψήφιση των φορολογικών μέτρων. Στο δεύτερο μέρος –και με δεδομένο ότι μιλά σε ένα κομματικό ακροατήριο– ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει εγρήγορση, ενότητα και κινητοποίηση από όλους σε όλη τη χώρα. Στο τρίτο μέρος της ομιλίας του, θα αναφερθεί στο όραμά του για τη χώρα και στις βασικές πτυχές του οικονομικού του προγράμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, πέραν των θεμάτων της οικονομίας, θα αναφερθεί εκτενώς στη δημόσια τοποθέτηση στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ περί «αντισυνταγματικότητας» της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, αλλά και στην υπόθεση των πλαστών πτυχίων. Ο κ. Μητσοτάκης θα επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον πως επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κομματικό κράτος, διχάζοντας παράλληλα τον ελληνικό λαό με κηρύγματα μίσους.

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναφερθεί σε «κρυφή ατζέντα» του ίδιου του πρωθυπουργού, με στόχο τη διατήρησή του με κάθε τρόπο στην εξουσία.

Σκληρός απέναντι στην κυβέρνηση θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στα ζητήματα της οικονομίας καθώς εκτιμά πως η φοροεισπρακτική λογική της κυβέρνησης καταστρέφει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει και τις βασικές αρχές της ΝΔ για την ανάκαμψη της οικονομίας, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους για μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2%, με παράλληλη επιτάχυνση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων. Ο κ. Μητσοτάκης θα δεσμευτεί για ανάπτυξη του 4% με δημιουργία 120 χιλιάδων θέσεων εργασίας το χρόνο, αλλά και για τη δημιουργία ενός φιλικού προς τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις περιβάλλοντος.

Χθες το βράδυ, κλείδωσαν οι υποψηφιότητες για την Εκτελεστική Γραμματεία της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, όπου σήμερα θα εκλεγούν τέσσερις βουλευτές και τέσσερα αιρετά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Για μέλη της Εκτελεστική Γραμματείας κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες των βουλευτών Τραγάκη, Βλάχου, Βαρβιτσιώτη και της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ