ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος για τις κακοποιήσεις παιδιών: Ας μην αφήσουμε κανέναν να τους χαλάσει το παιχνίδι

Θεοδωρικάκος για τις κακοποιήσεις παιδιών: Ας μην αφήσουμε κανέναν να τους χαλάσει το παιχνίδι
Το δικό του μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της κακοποίησης παιδιών στέλνει μέσω twitter o υπουργός Προστασίας του Πολίτη INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με ένα βίντεο που ανάρτησε στα social media, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, στέλνει μήνυμα ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης:

«Ας μην αφήσουμε κανέναν να τους χαλάσει το παιχνίδι», γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Θεοδωρικάκος.

Υπολογίζεται ότι 2,7 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως ζουν σε ιδρυματική φροντίδα - και ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος, ενώ πάνω από 1 στα 4 παιδιά υφίστανται σεξουαλική κακοκοίηση ενόσω βρίσκονται στις δομές σύμφωνα με την Unicef.

Όπως υποστηρίζει η Unicef, η άμεση και μακροπρόθεσμη ζημιά που προκαλείται από τον χωρισμό της οικογένειας και την ακατάλληλη εναλλακτική φροντίδα, ιδιαίτερα σε ιδρύματα, είναι καλά τεκμηριωμένη. Τα ιδρύματα συχνά χαρακτηρίζονται από εγγενώς επιβλαβείς ρυθμίσεις διαβίωσης. Τα παιδιά μπορεί να βιώσουν αναγκαστική συμβίωση και σταθερές ρουτίνες που δεν είναι προσαρμοσμένες στις ατομικές τους ανάγκες. Συχνά στερούνται της ικανότητας να κάνουν επιλογές που ταιριάζουν με τα καλύτερα συμφέροντά τους.

Επιπλέον, τα παιδιά σε εναλλακτική φροντίδα απομονώνονται τακτικά από τις οικογένειές τους και τις τοπικές κοινότητες. Στερώντας τη γονική φροντίδα, μπορούν να υποστούν σωματικές, ψυχολογικές, συναισθηματικές και κοινωνικές βλάβες - με συνέπειες που διαρκούν μια ζωή. Αυτά τα παιδιά είναι επίσης πιο πιθανό να βιώσουν βία, κακοποίηση, παραμέληση και εκμετάλλευση.

Διαβάστε σχετικά:

Παγκόσμια ημέρα κατά της Κακοποίησης Παιδιών: Τα «κλειστά στόματα» πρέπει να ανοίξουν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ