ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται ο σάλος παρά τις εξηγήσεις Κυρίτση περί «ταξικού πολέμου»

Συνεχίζεται ο σάλος παρά τις εξηγήσεις Κυρίτση περί «ταξικού πολέμου»

Συνεχίζεται η σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, ο οποίος σήμερα κατηγόρησε τη ΝΔ, και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά, ότι προσπάθησε να διχάσει τον κόσμο με το να εκμεταλλευτεί πολιτικά το άρθρο του στην Αυγή. 

Ο κ. Κυρίτσης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA, επικαλέστηκε εκ νέου αναφορά του προέδρου της ΝΔ ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευποροτέρων».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αντιπαράθεση με αυτούς που ψήφισαν "ναι" αλλά «υπάρχει η πάγια αντιπαράθεση στις κοινωνίες ανάμεσα στους φτωχούς και τους πλούσιους».

«Πολλοί πλούσιοι άνθρωποι ψήφισαν 'όχι', πολλοί φτωχοί άνθρωποι-γιατί έτσι κατάλαβαν- ψήφισαν 'ναι' .Το θέμα δεν είναι ποιος ψήφισε τι, αλλά η κατανομή των βαρών από τους φτωχούς στους πλούσιους», τόνισε.

«Υπάρχει κάποιος τρόπος η εφορία να βρει ποιος έχει ψηφίσει τι;», διερωτήθηκε o κ. Κυρίτσης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, επανήλθε σήμερα με νέα σκληρή κριτική προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτηση στπν προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Επιμένει στο κήρυγμα του διχασμού, του φθόνου και του μίσους το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ».

Διευκρινίσεις για την περίφημη φράση του άρθρου στην εφημερίδα Αυγή πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «ψηφίστηκε για να μετακυλήσει τα βάρη στους μένουμε-ευρωπαίους και αυτό κάνει», έδωσε εχθές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης στο CNN Greece.

O κ. Κυρίτσης μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιώργο Πουλιόπουλο, ανέφερε:

«Είναι ο ρόλος της Αριστεράς να κάνει αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ασθενέστερων. Προφανώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει ποιος ψήφισε “Nαι" ή "Όχι” στο δημοψήφισμα και να φορολογήσει ανάλογα. Η φορολόγηση γίνεται βάση εισοδημάτων. Πολιτικά σχέδια είναι αυτά που αναμετρούνται».

Εχθές με δήλωσή του Θεόδωρος Καράογλου ζήτησε την άμεση παρέμβαση της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής, εκτιμώντας ότι η δήλωση Κυρίτση πέρα από το ότι υποδηλώνει «ταξικό μίσος», επί της ουσίας καλλιεργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

«Η παραπάνω άποψη του συγκεκριμένου εμμονικού και αμετανόητου Βουλευτή, ο οποίος επέλεξε να προκαλέσει το κοινό αίσθημα λίγες μόνο ώρες μετά την ορκωμοσία του, δεν είναι απλά πολιτικά ανήθικη αλλά εθνικά επικίνδυνη, διότι καλλιεργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα και διχάζει τους Έλληνες, διαχωρίζοντάς τους σε “καλούς” και “κακούς”», ανάφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Κυρίτσης, από την άλλη, απέδωσε τον θόρυβο που προκλήθηκε στη «σύγχυση στην οποία βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία» .

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

«Η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Τη μία λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι νεοφιλελεύθερος και την άλλη πως θα μας κάνει Βενεζουέλα. Η Νέα Δημοκρατία επένδυσε στην αποτυχία της κυβέρνησης και αυτό της έχει γυρίσει μπούμερανγκ. Δημιούργησαν την ιστορία για τα παράτυπα πτυχία και ήρθε η κ. Γιαννάκου, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, και τους άδειασε» , είπε ο κ. Κυρίτσης και πρόσθεσε, «Όσον αφορά τα περί διχαστικού λόγου να θυμίσω την αποστροφή του πρωθυπουργού την Κυριακή στη Βουλή. Είπε πως η Νέα Δημοκρατία μιλάει για προδοσίες. Την τελευταία φορά που η Δεξιά μιλούσε έτσι για την Αριστερά είχαμε κακά ξεμπερδέματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ