ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: Τα μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: Τα μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας
Φωτογραφία από συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Κωνσταντίνο Φλώρο Twitter/PresidencyGR

Τα δικά τους μηνύματα για τη σημερινή Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στέλνει η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας μας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του σε κοινωνικά δίκτυα, τόνισε πως σε μια εποχή διεθνούς αστάθειας, πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης και ανοιχτών απειλών στα σύνορά μας, η «Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γίνεται ημέρα ολόκληρης της Ελλάδας και όλων των Ελλήνων».

«Ευκαιρία εθνικής συσπείρωσης και αυτοπεποίθησης, αλλά και απόδοσης τιμής στους διαχρονικούς φρουρούς της ανεξαρτησίας και της προόδου της χώρας» έγραψε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε:

«Η πατρίδα μας υποδέχεται, φέτος, τη γιορτή των ενστόλων της ισχυρότερη παρά ποτέ. Με αναβαθμισμένη την αμυντική της ασπίδα, απλωμένο παντού το διπλωματικό δίκτυο των συμμαχιών της. Και την οικονομία της σε ανάπτυξη, να στηρίζει το εισόδημα των πολιτών απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια, σε μία ακόμη κρίση από την οποία θα βγούμε νικητές.

Τιμούμε, σήμερα, εκείνες και εκείνους που τιμούν το εθνόσημο σε στεριά, θάλασσα και αέρα, μέρα και νύχτα. Απαντώντας με ετοιμότητα στην προκλητικότητα και με επιφυλακή σε κάθε επιβουλή. Γυρίζουμε την πλάτη στους λίγους που αμφισβητούν την αμυντική θωράκιση της πατρίδας. Και βαδίζουμε σταθερά στον δρόμο που δείχνει η Υπέρμαχος Στρατηγός αλλά και η παράδοσή μας».

Και κατέληξε λέγοντας:

«Η 21η Νοεμβρίου είναι ημέρα δημόσιας ευγνωμοσύνης στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του τόπου μας. Και, ταυτόχρονα, σημείο συνάντησης της εθνικής ενότητας και της εθνικής αποφασιστικότητας. Εύχομαι υγεία και δύναμη στις γυναίκες και στους άνδρες που υπηρετούν την Ελλάδα σε όλα τα μέτωπα, με αφοσίωση, θάρρος και αυταπάρνηση.

Ο λαός μας είναι υπερήφανος γι’ αυτούς. Χρόνια πολλά!».

Σακελλαροπούλου: Εγγυητής της εθνικής μας ανεξαρτησίας

Στο μήνυμά της η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρει:

«Γιορτάζουν σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις που, με το άρτιο επίπεδο εκπαίδευσης, ετοιμότητας και πατριωτισμού που τις χαρακτηρίζει, αποτελούν τον εγγυητή της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Τιμάμε όσους, στην ιστορική διαδρομή του έθνους μας, έδωσαν και τη ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι».

Τα μηνύματα Δένδια - Παναγιωτόπουλου

«Χρόνια πολλά στα στελέχη και τους στρατεύσιμους για τη σημερινή Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου. Η αφοσίωσή τους στο καθήκον αποτελεί την ασπίδα της εθνικής μας κυριαρχίας απέναντι στον αναθεωρητισμό και τις απειλές» γράφει στο Twitter, ο Νίκος Δένδιας.

«Οι #Ένοπλες_Δυνάμεις της Πατρίδας μας 🇬🇷 είναι ισχυρές, αξιόμαχες, αξιόπιστες και αποτελεσματικές, ικανές να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή. Η Υπέρμαχος Στρατηγός Θεοτόκος να είναι νικηφόρος οδηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας. Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις» έγραψε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Με τη σειρά του, ο Κωνσταντίνος Φλώρος σημειώνει:

«Εισόδια Θεοτόκου & Ημέρα #ΕΔ Η τιμά την Υπέρμαχη Στρατηγό τις ΕΔ & τους Πεσόντες της Αμέτρητα & νικηφόρα τα ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ & τα ΟΧΙ από την Αιωνία Ελλάδα! Πιστοί στο: Εἷς οἰωνός ἄριστος ἀμύνεσθαι περί Πάτρης Χρόνια Πολλά! Η Παναγιά να φυλάει την εσάς & τις οικογένειές σας».


ΔΗΜΟΦΙΛΗ