ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λάβρος κατά Πολάκη ο Πλεύρης για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων ασθενούς

Λάβρος κατά Πολάκη ο Πλεύρης για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων ασθενούς
«Γιατρός-βουλευτής έβγαλε στη φόρα ονόματα χωρίς άδεια, προσβάλλοντας προσωπικά δεδομένα», κατήγγειλε ο υπουργός Υγείας ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Λάβρος κατά του Παύλου Πολάκη εμφανίστηκε στη Βουλή ο Θάνος Πλεύρης για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων ασθενούς χωρίς τη συγκατάθεσή του, σημειώνοντας πως πρόκειται για σοβαρό ποινικό αδίκημα.

Αφορμή στάθηκε ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία παρέθετε e-mail γιου ασθενούς προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΙΦΕΤ Γιάννη Σωτηρίου που διαμαρτυρόταν για την καθυστέρηση στην παραλαβή συγκεκριμένου φαρμάκου για την καρκινοπαθή μητέρα του.

«Ο γιος της ασθενούς με mail που κοινοποίησε σε εμένα και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΙΦΕΤ αναφέρει ότι το ποστάρισμα του κ. Πολάκη έγινε εν αγνοία του», ανέφερε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε ότι ο γιος της ασθενούς εγκαλεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι λέει ψέματα για πολιτικούς λόγους, προσβάλλοντας ιατρικά προσωπικά δεδομένα.

«Γιατρός-βουλευτής έβγαλε στη φόρα ονόματα χωρίς άδεια, προσβάλλοντας προσωπικά δεδομένα», κατήγγειλε ο υπουργός Υγείας και έκανε γνωστό ότι επικοινώνησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΙΦΕΤ, ενώ -όπως είπε- η διαρροή στοιχείων συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα και πρέπει να σχηματιστεί φάκελος γιατί υπάρχουν ευθύνες.

Σημειώνεται ότι ο Παύλος Πολάκης στην ανάρτηση του ανέφερε:

«Λαμογιο ΣΩΤΗΡΙΟΥ Προεδρε του ΙΦΕΤ! Ακροδεξιε ανίκανε Υπουργέ Υγειας Πλεύρη !! Γιατί δεν φέρνετε τη θεραπεία για αυτήν την ασθενή;;;;;; Ποιος αποφασίζει να πεθάνει;;;; Ο γιος της Γιατρος χειρουργος επίκουρος Καθηγητης σας έχει μηνύσει ήδη!»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ