ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Μ. Βορίδη στις αιχμές Κ. Μπακογιάννη

Απάντηση Μ. Βορίδη στις αιχμές Κ. Μπακογιάννη
Το γάντι που πέταξε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σήκωσε ο Μάκης Βορίδης ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Το γάντι που πέταξε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σήκωσε ο Μάκης Βορίδηςο οποίος πατώντας στο γράμμα του Συντάγματος εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο μονιμοποίησης των συμβασιούχων που εργάζονται στην καθαριότητα των Δήμων.

«Εδώ κανείς δεν απολύει κανένα. Εδώ λήγουν συμβάσεις και κανείς δεν είπε στους ανθρώπους αυτούς ότι θα μονιμοποιηθούν», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη και άφησε αιχμές κατά δημάρχων που επιμένουν σε συμπαικτικές πρακτικές με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου.

Υποστήριξε ότι η μονιμοποίηση των συμβασιούχων όσο και η παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου απαγορεύονται από το άρθρο 103, παράγραφος 8 του Συντάγματος και πρόσθεσε:

«Τι θέλετε, να επιστρέψουμε στην εποχή που οι διορισμοί γίνονταν με ραβασάκια των κομματικών οργανώσεων; Δεν γίνεται εμείς να βάζουμε στενό κορσέ στους Δημάρχους που στην πλειονότητά τους ανήκουν στη ΝΔ κι εσείς να μας παρακινείτε να τον βγάλουμε για να προσλαμβάνουν όποιον θέλουν».

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι υπάρχει αύξηση των επιπέδων απασχόλησης, καθώς από 61.000 μονίμους υπαλλήλους που ήταν όταν ανέλαβε,σήμερα πλησιάζουν τους 64.000, δηλαδή υπήρξε αύξηση της τάξεως του 5%.

«Όσο για το έκτακτο προσωπικό, παρέλαβα 9.000, σήμερα είναι 24.000 και κάποιοι λένε ότι δεν τους φτάνει», σχολίασε.

Από την πλευρά του, ο Μανώλης Συντυχάκης, έκανε λόγο «για άθλια εργασιακή ομηρία των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων, οι οποίοι ζουν με την απειλή της απόλυσης να πλανάται πάνω από το κεφάλι τους».

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Μπακογιάννης σε δηλώσεις του επιτέθηκε στην κεντρική διοίκηση ότι συμπεριφέρεται ως σουλτάνος στους Δήμους και δεν τους χορηγεί τους αναγκαίους πόρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ