ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκυλακάκης: Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση πλειστηριασμού για το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού

Σκυλακάκης: Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση πλειστηριασμού για το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού
«Είναι εξαιρετικά δυσάρεστη η εμπειρία και περιπέτεια της κυρίας, δεν θα μπω το όνομά της», είπε o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας για την παραμονή της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά επεσήμανε στη Βουλή ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, εκτιμώντας ότι «δεν θα αργήσει να έρθει το τέλος της ενεργειακής κρίσης».

«Μπορούμε σήμερα να είμαστε αισιόδοξοι, εκτίμησή μου είναι ότι η ενεργειακή κρίση θα τελειώσει συντομότερα από ότι πιστεύουμε, διότι πιθανόν και ο πόλεμος (σ.σ. στην Ουκρανία) θα τελειώσει συντομότερα από ότι πιστεύουμε», είπε στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2023 στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και επεσήμανε με νόημα πως μοναδική προϋπόθεση είναι η «πολιτική σταθερότητα κι ελπίζω αυτό να το αποφασίσει ο ελληνικός λαός».

Ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε και στην υπόθεση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, καρφώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπε η ανακοίνωση της πράξης πλειστηριασμού έγινε επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Είναι εξαιρετικά δυσάρεστη η εμπειρία και περιπέτεια της κυρίας, δεν θα μπω το όνομά της», είπε και περνώντας στην αντεπίθεση συμπλήρωσε:

«Πότε βγήκε αυτή η υπόθεση; Βλέπω ημερομηνία ανακοίνωσης του πλειστηριασμού 20/3/19, ποια ήταν τότε κυβέρνηση που βγήκε το σπίτι της κυρίας αυτής στον πλειστηριασμό; Με ποιανού την νομοθεσία βγήκε; Δεν θα πω τι είναι να πηγαίνεις στο σπίτι της και να λες τι κακό είναι αυτό, η λέξη υποκρισία τριγυρίζει στο μυαλό μου».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του απάντησε και στην κριτική της Έφης Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για προϋπολογισμό άδικων και αδιέξοδων πολιτικών που προδιαγράφει την επιδείνωση της κατάστασης των πολιτών, λέγοντας ότι η οικονομία βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά συνέπεια των επενδύσεων και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

«Περάσαμε δια πυρός και σιδήρου και θέσαμε την οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά με συνεχείς μεταρρυθμίσεις και αλλάζοντας τα κίνητρα στην οικονομία», είπε για να προσθέσει ότι μειώθηκε σημαντικά η ανεργία, αλλά και η φορολογία.

«Η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης οφείλεται στην πολιτική αντιμετώπιση της κρίσης και τις επενδύσεις», είπε και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για μια τετραετία χαμένη.

«Είχατε να βαρέσετε τα νταούλια για να χορέψουν οι αγορές», σχολίασε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου καταλόγισε τις ευθύνες στην κυβέρνηση για τη «μη ρυθμιστική παρέμβαση στην αγορά και τη νομιμοποίηση της αισχροκέρδειας».

«Η κυβέρνηση νομιμοποίησε τα υπερκέρδη» τόνισε και υπογράμμισε ότι «δεν έχει φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ από τα υπερκέρδη 2,2 δισ. ευρώ απ’ τον Ιούλιο του 2021 μέχρι και τον Ιούνιο του 2022, ενώ το μόνο που έχει κάνει η κυβέρνηση είναι να συμπιέζει το ποσό των υπερκερδών με διάφορες μεθοδολογίες και τελικά να το προσδιορίζει στο σκανδαλωδώς χαμηλό επίπεδο των 415 εκ. και να λέει ότι θα ανακτήσει μόλις 373 εκ., χαρίζοντας δισεκατομμύρια στα καρτέλ της ενέργειας», υποστήριξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ