Κατρίνης: Η Βουλή να νομοθετεί υπέρ των δανειοληπτών και όχι υπέρ των funds και των τραπεζών
Την τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την προστασία της κύριας κατοικίας, παρουσίασε στη Βουλή ο επικεφαλής της ΚΟ Μιχάλης Κατρίνης και επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την ακρίβεια για να έχει αυξημένα φορολογικά έσοδα από τους έμμεσους φόρους που καλύπτουν το 56,4% των φορολογικών εσόδων.
«Όλα όσα συνέβησαν με την εισβολή στο σπίτι της συνταξιούχου είναι σκηνές που θα δούμε να επαναλαμβάνονται και στο μέλλον. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει, εδώ και καιρό, πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας», είπε και κάλεσε τα κόμματα να στηρίξουν την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Σύμφωνα με την πρόταση:
-Ο δανειολήπτης μπορεί να ζητήσει την προστασία της κύριας κατοικίας του, αναλαμβάνοντας να αποπληρώσει σε μία ρύθμιση που μπορεί να φτάνει μέχρι τα 35 χρόνια το ποσό που οι πιστωτές θα εισέπρατταν από τη ρευστοποίηση της.
-Αντίστοιχη προστασία θα υπάρχει και για την αγροτική ακίνητη περιουσία.
-Ο δανειολήπτης έχει δικαίωμα αγοράς του δανείου του πριν την πώλησή του σε fund, αλλά και όταν η πώληση γίνεται αντίστροφα (από το fund στην τράπεζα).
«Καλούμε τη Βουλή και όλα τα κόμματα να ψηφίσουν για αυτούς που έχουν ανάγκη, για τους δανειολήπτες που βρίσκονται σε πραγματική δυσκολία αποπληρωμής του δανείου τους. Να ψηφίσουν για την προστασία της πρώτης κατοικίας και όχι για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις και τις ορέξεις τραπεζών και funds», ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης.
Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ κατηγορείται για προδοσία - Εκπαίδευε Κινέζους πιλότους
10:11
Τραμπ σε Ζελένσκι: «Θέλω ο πόλεμος στην Ουκρανία να τελειώσει σε ένα μήνα» - Το 30λεπτο τηλεφώνημα και οι συνομιλίες στη Γενεύη
10:09
Νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Ψηφιακή Αυτονομία 60+» της Πειραιώς, στο πλαίσιο του EQUALL, για τον ψηφιακό εγγραμματισμό ατόμων 60+
10:00
Ανέβηκαν οι τιμές στα καύσιμα εν μέσω έντασης στη Μέση Ανατολή: Πόσο πληρώνουμε για αμόλυβδη και πετρέλαιο κίνησης
09:53