ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Επιδότηση Γεωργιάδη 737.000 ευρώ σε εταιρεία «φάντασμα»

ΣΥΡΙΖΑ: Επιδότηση Γεωργιάδη 737.000 ευρώ σε εταιρεία «φάντασμα»
«Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση με οσμή σκανδάλου. Περιμένουμε απαντήσεις», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Σφοδρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή δημοσίευμα περί επιδότησης σε εταιρία «φάντασμα».

«Μετά την επιδότηση του κ. Μαραβέγια, ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται πως έχει πάρει προσωπικά την “ανάπτυξη” φίλων και ημετέρων μέσα από το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επικαλείται ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Ανάπτυξης ενέκρινε επιδότηση από τον επενδυτικό νόμο ύψους 737.201,99 ευρώ σε φερόμενη ως εταιρεία «φάντασμα» και συγκεκριμένα σε πρώην συνεργάτη του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η SWAT SDISS ΕΠΕ, παρά το γεγονός ότι ήταν εταιρεία– φάντασμα και θυγατρική μιας διαλυμένης προ καιρού κυπριακής εταιρείας, έλαβε έγκριση από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Πάντα κατά το ίδιο ρεπορτάζ, ο πληρεξούσιος της κυπριακής εταιρείας Τζον Ντανιέλ Κολομπανί, υπήρξε κατά δήλωσή του στενός συνεργάτης του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας κατά τα έτη 2013- 2014.

«Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση με οσμή σκανδάλου. Περιμένουμε απαντήσεις», συμπληρώνουν στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ