ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με καρκίνο του μαστού διαγνώστηκε η αδερφή του, Κατερίνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με καρκίνο του μαστού διαγνώστηκε η αδερφή του, Κατερίνα
Δυσάρεστα νέα μοιράστηκε μέσω social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Μια δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι η αδερφή του, Κατερίνα, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι «τώρα αρχίζει μια μεγάλη περιπέτεια».

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε το πρωί του Σαββάτου (26/11) στα social media ότι η αδερφή του διαγνώστηκε πριν από μερικές μέρες με τη νόσο, κάνοντας λόγο για μια ανθρώπινη δύσκολη στιγμή, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο όγκος εντοπίστηκε νωρίς.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Μοιράζομαι, σήμερα, μαζί σας ένα οικογενειακό μου πρόβλημα γιατί αυτό έρχεται να γεφυρώσει μία ανθρώπινη δύσκολη στιγμή με μία δημόσια πολιτική. Δυστυχώς, πριν από λίγες μέρες, η αδελφή μου Κατερίνα διαγνώστηκε με καρκίνο στον μαστό. Ευτυχώς, όμως, ο όγκος εντοπίστηκε νωρίς, στην προληπτική μαστογραφία της.

Τώρα αρχίζει μια μεγάλη περιπέτεια. Η Κατερίνα έκανε την πρώτη της χημειοθεραπεία προχθές. Αντιμετώπισε τα δυσάρεστα νέα με την ψυχραιμία και την αισιοδοξία που την διακρίνει.

Και έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη γιατί ανακάλυψε την κακοήθεια σε πρώιμο στάδιο. Η επιστήμη έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και στην πατρίδα μας παρέχεται εξαιρετική αντικαρκινική περίθαλψη. Εξάλλου το πιστοποιούν οι δεκάδες χιλιάδες Ελληνίδες που βγήκαν νικήτριες από αυτή την μάχη.

Ξέρω ότι κάθε έλεγχος της υγείας μας προκαλεί φόβο ή δισταγμό. Αλλά είναι απαραίτητος. Μάλιστα, για όλες τις γυναίκες μεταξύ 50 και 64 ετών η πολιτεία προσφέρει δωρεάν μαστογραφίες, μέσα από το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά». Αξιοποιήστε το!

Τους τελευταίους μήνες, έχουμε ήδη εντοπίσει παραπάνω από 3.000 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο, με πολύ καλή πρόγνωση θεραπείας. Μια από αυτές είναι και η Κατερίνα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ