ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υγειονομικοί: Εισήγηση για επιστροφή των μη εμβολιασμένων με PCR ή Rapid Test

Υγειονομικοί: Εισήγηση για επιστροφή των μη εμβολιασμένων με PCR ή Rapid Test
Σύμφωνα με την εν λόγω πρόταση, οι εν λόγω υγειονομικοί θα υποβάλλονται σε διαγνωστικούς ελέγχους ίσως και 2 φορές την εβδομάδα και το κόστος θα επιβαρύνει τους ίδιους EUROKINISSΙ / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Εισηγήσεις για επιστροφή των μη εμβολιασμένων υγειονομικών με PCR ή Rapid Test ίσως και δύο φορές την εβδομάδα, δέχεται ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Οι εν λόγω υγειονομικοί θα επιστρέψουν υπό όρους προστασίας της δημόσιας υγείας στις μονάδες υγείας από την 1η Ιανουαρίου, μετά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση έως το τέλος του χρόνου, του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στην Υγεία, διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες όφειλαν να έχουν επαναξιολογήσει την αναγκαιότητα του μέτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Υγείας δέχεται εισηγήσεις για την κατάρτιση ενός αυστηρού πρωτοκόλλου επιστροφής τους, με την λήψη των απαραίτητων μέτρων για να μην υπάρχει επικινδυνότητα. Μεταξύ άλλων, προτείνεται η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid Test) ίσως και 2 φορές την εβδομάδα, που θα πληρώνουν οι ίδιοι οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί. Επίσης η χρήση μάσκας θεωρείται απαραίτητη.

«Η απόφαση θα εφαρμοστεί, παρόλο που θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απόφαση», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εξηγώντας ότι θα υπάρξει ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ