ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξένη Δημητρίου: «Δεν δέχθηκα παρεμβάσεις από τον Παπαγγελόπουλο»

Ξένη Δημητρίου: «Δεν δέχθηκα παρεμβάσεις από τον Παπαγγελόπουλο»
Η μάρτυρας ξεκαθάρισε πως ούτε άλλοι δικαστικοί λειτουργοί της μετέφεραν κάτι σχετικό όσο βρισκόταν στο «τιμόνι» της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΡΧΕΙΟ)

Κατηγορηματική οτι «ουδεμία παρέμβαση» δέχθηκε στο έργο της από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο υπήρξε στην κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Η μάρτυρας ξεκαθάρισε μάλιστα πως ούτε άλλοι δικαστικοί λειτουργοί της μετέφεραν κάτι σχετικό όσο βρισκόταν στο «τιμόνι» της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στο πλαίσιο της κατάθεσής της, κατά την 21η συνεδρίαση της δίκης με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η μάρτυρας αναφέρθηκε στη χρονική πορεία της δικογραφίας της Novartis.

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση για την κομματική ταυτότητα που της είχε αποδώσει η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου, η οποία έχει καταγγείλει τον κ. Παπαγγελόπουλο για πιέσεις η μάρτυρας υποστήριξε: «Όχι μόνο δεν έχω κομματική ταυτότητα, αλλά δε με χωράει κανένα κόμμα, είμαι ένα ελεύθερο άτομο που έχω θυσιαστεί για τη Δικαιοσύνη. Αν επιλέχθηκα από την τότε κυβέρνηση είναι ίσως γιατί το έργο μου και τις δράσεις μου στις φυλακές, στο ΚΕΘΕΑ, και με τα ανήλικα, τις γνώριζε ο τότε υπουργός. Γιατί ο κ. Παρασκευόπουλος ήταν και αυτός καθηγητής και ήξερε. Αν είπε τέτοιο πράγμα η κ. Ράϊκου, τότε γιατί έκανα τόσες παραγγελίες σε βάρος τόσων ανθρώπων που καταγγέλλονταν από την αντιπολίτευση. Είχα κάνει τόσες τόσες προκαταρκτικές».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης η κυρία Δημητρίου, αναφέρθηκε στη γνωστή επίσκεψη του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) Δημήτρη Τζανακόπουλου στο γραφείο της.

«Λίγο πριν έρθει η δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα, στο γραφείο μου ήρθε ο κ. Τζανακόπουλος. Είχε κλείσει το ραντεβού πριν από ημέρες. Εγώ ήθελα να έρχονται οι πολιτικοί στο γραφείο μου και εκεί επάνω είπα το ότι ήρθε ο κ. Τζανακόπουλος. Με ρώτησε για τη Novartis, του είπα ότι προχωράει και έφυγε. Δεν ήξερα ότι θα έρθει και η κυρία Τουλουπάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ