ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Ο Τσίπρας δεν έδωσε ούτε σεντ στους γιατρούς

Πλεύρης: Ο Τσίπρας δεν έδωσε ούτε σεντ στους γιατρούς
Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε μεταρρυθμιστικό το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Θάνος Πλεύρης μετά τα πυρά των υγειονομικών, του Αλέξη Τσίπρα και σύσσωμης της αντιπολίτευσης περί ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε μεταρρυθμιστικό το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, λέγοντας ότι πηγαίνει μπροστά την υγεία εν αντιθέσει με την αντιπολίτευση που ζει στο '83 και δεν θέλει να αλλάξει τίποτα.

«Με εντυπωσίασε το υποτονικό ύφος του Αλέξη Τσίπρα σε ένα νομοσχέδιο που λέτε ότι έρχεται να διαλύσει το ΕΣΥ», είπε ο κ. Πλεύρης και σχολιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως το παρουσίασε ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε το πρόγραμμα της ΝΔ που υλοποιείται ήδη.

«Η κομβική διαφορά Τσίπρα-Μητσοτάκη είναι η αξιοπιστία», είπε για να συμπληρώσει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για αύξηση μισθών σε ένα νομοσχέδιο που αυξάνει απολαβές κατά 10%, ενώ δίνει επιπλέον επίδομα σε εργαζόμενους ΜΕΘ και επείγοντα.

«Έχουμε έναν πρωθυπουργό που κάνει πράξη όσα υπόσχεται κι έναν αρχηγό που ως πρωθυπουργός δεν έδωσε ούτε ένα σεντ στους γιατρούς», επεσήμανε και πρόσθεσε πως είναι η πρώτη φορά που δίνεται αύξηση στους γιατρούς του ΕΣΥ μετά τα μνημονιακά χρόνια.

«Βγάλτε τις ιδεολογικές αγκυλώσεις, ελάτε στον ρεαλισμό, θα βοηθήσει το άρθρο για την μερική απασχόληση», είπε και απαντώντας και στους γιατρούς που διαδηλώνουν εκτός Βουλής διερωτήθηκε: «Μας κατηγορείτε για την μερική απασχόληση. Δεν υπάρχουν γιατροί δυο ταχυτήτων ήδη στο ΕΣΥ; Δεν προσπερνώνται τώρα οι σειρές στα χειρουργεία; Τα βαλιτσάκια δεν τα έχετε ακούσει που πηγαίνει ο άλλος και ξέρει ότι θα χειρουργηθεί; Το νομοσχέδιο έρχεται να το πατάξει αυτό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ