ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας από ΟΑΣΕ: Αδιαπραγμάτευτες η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα

Δένδιας από ΟΑΣΕ: Αδιαπραγμάτευτες η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ στην Πολωνία ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (Φωτογραφία αρχείου)

«Η εθνική κυριαρχία, η εδαφική ακεραιότητα, η αποχή από τη χρήση ή απειλή χρήσης βίας είναι αδιαπραγμάτευτες θεμελιώδεις αρχές», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την ομιλία του  στις εργασίες της 29ης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ.

«Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, καθώς ο αναθεωρητισμός επιχειρεί να βρει έδαφος πάνω σε κινούμενη άμμο» (ομιλία στην 29η Σύνοδο ΥΠΕΞ ΟΑΣΕ)

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιαςβρίσκεται από την Τετάρτη (30/11) στην Πολωνία προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε χθες στο άτυπο δείπνο εργασίας των ΥΠΕΞ με θέμα «Εμπιστοσύνη σε πτώση - Ο ΟΑΣΕ σε σταυροδρόμι. Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο;» ("Trust in Decline- The OSCE at a crossroads. How did we get here?").

Σήμερα Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών συμμετέχει στην έναρξη των εργασιών της ολομέλειας της Συνόδου.

Στο περιθώριο τω εργασιών της υπουργικής Συνόδου, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών, του Ουζμπεκιστάν Βλαντίμιρ Νόροφ (Vladimir Norov), της Αρμενίας Αραράτ Μιζρογιάν (Ararat Mirzoyan), του Τατζικιστάν Σιροχιντίν Μουχριντίνοβιτς Ασλοβ (Sirojiddin Muhriddinovich Aslov) και του του Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ (Jeyhun Bayramov).

Στις ανωτέρω διμερείς συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών, εκτός από θέματα διμερούς ενδιαφέροντος αναμένεται να συζητηθούν και ζητήματα περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος όπως η κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς και οι εξελίξεις στην Κεντρική Ασία, τον Καύκασο και την Ανατολική Μεσόγειο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ