ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας για παρακολουθήσεις: Κλείνουμε κενά - Περιμένουμε προτάσεις από τα κόμματα

Τσιάρας για παρακολουθήσεις: Κλείνουμε κενά - Περιμένουμε προτάσεις από τα κόμματα
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποβάθμισε από κακούργημα σε πλημμέλημα το αδίκημα της παρακολούθησης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ανοιχτός σε προτάσεις προκειμένου να βελτιωθεί το νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει τη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο κ. Τσιάρας αφού επεσήμανε ότι ενσωματώθηκαν πολλές από τις προτάσεις που διατυπώθηκαν στη δημόσια διαβούλευση, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποβάθμισε από κακούργημα σε πλημμέλημα το αδίκημα της παρακολούθησης.

"Είναι ένα συνεκτικό σχέδιο νόμου που πλέον αποτελεί γενικότερο κανόνα για θέματα που δεν είχαν αντιμετωπιστεί με επάρκεια στο παρελθόν, κλείνουμε κενά και θα ήθελα να ακούσουμε προτάσεις σε σχέση με το τι μπορούμε να κάνουμε και πως να το βελτιώσουμε", επεσήμανε ο Κώστας Τσιάρας.

Κριτική άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που καταψηφίζουν το νομοσχέδιο, ενώ η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια. "Το νομοσχέδιο έρχεται να νομιμοποιήσει όλες παραβιάσεις της νομοθεσίας των τελευταίων μηνών που έχουν οδηγήσει σε πολιτειακή κρίση", είπε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα: "Οι μέρες σας στην κυβέρνηση είναι μετρημένες και κάποιοι με όνομα και επώνυμο θα δώσουν λογαριασμό και στο λαό αλλά και ενώπιον της Ποινικής Δικαιοσύνης".

Εκ μέρους της ΝΔ ο εισηγητής της Ευρυπίδης Στυλιανίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρότι προκλήθηκε δεν βούλιαξε στο βάλτο της μικροπολιτικής αντιπαράθεσης. "Είπαμε όχι στο φανατισμό, στο θόρυβο και την πρόκληση εντυπώσεων όπως κάνει η αντιπολίτευση, εμπιστευθήκαμε Δικαιοσύνη για να ρίξει άπλετο φως", είπε ο κ. Στυλιανίδης. Για νομοθετική γονατογραφία έκανε λόγο από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Χάρης Καστανίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος κατήγγειλε ότι το διαδικτυακό κανάλι της Βουλής δεν μετέδιδε τη συνεδρίαση και ότι αυτό έγινε μετά τη διαμαρτυρία του. Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υπάρξει προηγούμενο στις συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής και γι αυτό το λόγο θα διαμαρτυρηθεί στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. Εκ μέρους του προεδρείου της Επιτροπής ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έκανε γνωστό πως από την ενημέρωση που είχε η συνεδρίαση μεταδιδόταν στο εσωτερικό κύκλωμα κι ότι "κολλούσε" για όσους είχαν μπει στην ιστοσελίδα της Βουλής πολύ νωρίτερα από την προγραμματισμένη έναρξη της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ