Συνάντηση Δένδια με την Αλβανή ομόλογό του – Στο τραπέζι η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων
Συνάντηση με την Αλβανή ομόλογο του Olta Xhaçka είχε νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα λίγες ημέρες πριν από τη μετάβαση του πρωθυπουργού στην Αλβανία, έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς.
Στο πλαίσιο αυτό έλαβε χώρα και πολιτική συζήτηση για το ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της κατ' αρχήν συμφωνίας των δύο πλευρών για παραπομπή του ζητήματος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Επίσης, εξετάστηκε η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, που θα λάβει χώρα στα Τίρανα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τσούνης σε Δένδια: Η Ελλάδα βασικός εταίρος και σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ
Δένδιας: Επίλυση των θεμάτων με την Αλβανία στη βάση του Διεθνούς Δικαίου
«Νόμιμος στόχος για την Ουκρανία ο ρωσικός ενεργειακός τομέας», λέει ο Ζελένσκι
18:03
Η αντιπολίτευση προσδοκά ανάκαμψη, η ΝΔ διευρύνει τη δημοσκοπική ψαλίδα
17:52
Ποιοι σταθμοί του μετρό θα κλείνουν απο σήμερα νωρίτερα - Αναλυτικά οι ώρες και τα δρομολόγια
17:40
Θεσσαλονίκη: Δύο σκάφη καθαρίζουν τον Θερμαϊκό από τόνους φερτών υλικών
17:28