ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου σε Γιοχάνις: Η Ελλάδα στηρίζει το αίτημα της Ρουμανίας να γίνει δεκτή στο Σένγκεν

Σακελλαροπούλου σε Γιοχάνις: Η Ελλάδα στηρίζει το αίτημα της Ρουμανίας να γίνει δεκτή στο Σένγκεν
Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις ευχαρίστησε την Ελληνίδα πρόεδρο της Δημοκρατίας για την φιλοξενία Intime News

Τον πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις, καλωσόρισε στην Ελλάδα η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνεχάρη τον Κλάους Γιοχάνις για την χθεσινή εθνική επέτειο της Ρουμανίας και ευχόμενη ευημερία και πρόοδο στον ρουμανικό λαό από την ίδια και τον ελληνικό λαό.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε ιδιαίτερα στην «απαιτητική περίοδο στην Ευρώπη, ιδιαίτερα μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και με τις κρίσεις που έχουν προκύψει, ανθρωπιστική, ενεργειακή, οικονομική, η στάση της Ευρώπης και η αλληλεγγύη που έχει επιδείξει, όπως και όλα τα κράτη μέλη, είναι πάρα πολύ σημαντική».

«Θα ήθελα να τονίσω ότι η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά το αίτημα της Ρουμανίας να γίνει δεκτή στο Σένγκεν και στην Ευρωζώνη», κατέληξε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις ευχαρίστησε την Ελληνίδα πρόεδρο της Δημοκρατίας για την φιλοξενία και τόνισε:

«Η γενική κατάσταση είναι πράγματι δύσκολη, όλοι περνάμε μια δύσκολη εποχή λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία».

«Έχουν δημιουργηθεί προβλήματα τα οποία δεν είχαμε και πρέπει να επιλυθούν και είναι ευκαιρία να συζητήσουμε αυτά τα θέματα. Σας ευχαριστώ επίσης για το ότι αναφερθήκατε στο θέμα της πρόσβασής μας στη ζώνη Σένγκεν», κατέληξε ο Κλάους Γιοχάνις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ