ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπορούν πολλά από κοινού

Δένδιας: Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπορούν πολλά από κοινού
«Η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας» Eurokinissi

Συγχαρητήριο μήνυμα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για την Εθνική Επέτειο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας, αναφέρει στο μήνυμά του ο Νίκος Δένδιας, κάνοντας λόγο για άριστες διμερείς σχέσεις υψηλής δυναμικής.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τονίζει παράλληλα, ότι τόσο η Ελλάδα όσο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, «συμβάλλουμε και οι δύο στην ειρήνη, την ασφάλεια και την ανάπτυξη στην ευρύτερη γειτονιά μας».

Το μήνυμα του Νίκου Δένδια

«Με ιδιαίτερη χαρά εκφράζω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την Εθνική Επέτειο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Θα ήθελα να απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου για την ευτυχία, την πρόοδο και την ευημερία του φίλου λαού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας. Οι άριστες διμερείς μας σχέσεις χαρακτηρίζονται από υψηλή δυναμική, η οποία αναδεικνύεται από τη σειρά των Συμφωνιών που έχουμε υπογράψει τα τελευταία δύο χρόνια.

Συμβάλλουμε και οι δύο στην ειρήνη, την ασφάλεια και την ανάπτυξη στην ευρύτερη γειτονιά μας. Οι συγκλίνουσες απόψεις μας και η σταθερή δέσμευσή μας στο Διεθνές Δίκαιο αποδίδουν ήδη καρπούς. Και η ακμάζουσα συνεργασία μας αποτελεί απόδειξη της επιτυχημένης διμερούς μας σύμπραξης.

Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά ακόμη που μπορούμε να κάνουμε από κοινού, προς όφελος των χωρών και των λαών μας.

Είμαι βέβαιος ότι το μέλλον επιφυλάσσει πολλά λαμπρά και σημαντικά επιτεύγματα για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Και ότι η διμερής στρατηγική εταιρική σχέση των χωρών μας θα συνεχίσει να αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα διεθνούς επιτυχίας.

Με αυτή την πολύ σημαντική ευκαιρία, επιτρέψτε μου να εκφράσω και πάλι τις βαθύτερες ευχές μου για καλή υγεία, επιτυχία και ευημερία.

Και να σας συγχαρώ για την Εθνική σας Επέτειο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ