ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ για τις offshore

Επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ για τις offshore
EUROKINISSI

Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει με τη ρύθμιση που επιτρέπει σε βουλευτές να κατέχουν εξωχώριες εταιρείες, η ΝΔ πρόκειται να καταθέσει εντός της ημέρας επίκαιρη επερώτηση για την επίμαχη διάταξη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί την κυβέρνηση να πάρει σαφή θέση για το θέμα και να αποσύρει την επίμαχη διάταξη η οποία είχε ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο το οποίο υπερψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή, προκαλώντας αντιδράσεις από πλευράς αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με αυτήν επιτρέπεται σε υπουργούς, βουλευτές και γενικούς γραμματείς να κατέχουν offshore εταιρείες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το πρωί στον Ant1 ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “εκεί που υπήρχε γενική απαγόρευση συμμέτοχης σε offshore στους πολιτικούς, ανοίγει ένα παραθυράκι” και ζήτησε εξηγήσεις για το ποιους ωφελεί η διάταξη.

“Εμείς ρωτάμε ποιος ωφελείται από αυτή τη διάταξη, ζητάμε η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις, γιατί όλοι οι πολίτες έχουν δυσκολία να κατανοήσουν γιατί επιτρέπεται σε πολιτικούς να συμμετέχουν σε offshore”, σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι “το θέμα των off shore έπρεπε να είχε εντοπιστεί από βουλευτές μας, αλλά το ν/σ είχε 7.500 σελίδες”.

Για το ζήτημα των offshore τοποθετήθηκε και ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Σκάι, ο οποίος αναρωτήθηκε “ποιοι καλύπτονται και γιατί δίνει αυτή την μάχη η κυβέρνηση”.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, η μόνη πολιτική νομιμοποίηση που υπάρχει για την κυβέρνηση είναι να πάρει πίσω τη διάταξη.

Διαβάστε επίσης:

Σάλος από ρύθμιση που επιτρέπει σε βουλευτές να έχουν offshore εταιρείες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ