ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά Τσαβούσογλου κατά Δένδια: «Όπου κι αν πάμε τρέχει από πίσω»

Πυρά Τσαβούσογλου κατά Δένδια: «Όπου κι αν πάμε τρέχει από πίσω»
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου, ισχυρίστηκε ότι η ένταξη του ψευδοκράτους στον Οργανισμό τουρκικών κρατών έφερε τον «τουρκικό κόσμο στην Ανατολική Μεσόγειο» AP Photo / Darko Vojinovic

Ενοχλημένος από το άνοιγμα στην Κεντρική Ασία που επιχειρεί η ελληνική διπλωματία, εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στρέφοντας τα πυρά του προς τον  Νίκο Δένδια για την επίσκεψή του σήμερα Δευτέρα στο Καζακστάν.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης, ότι το γεγονός ότι το ψευδοκράτος είναι ορίστηκε από την Τουρκία ως παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών ανησυχεί την Ελλάδα και σημείωσε ότι «ο τουρκικός κόσμος έχει κατέβει στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Ο τουρκικός κόσμος, που ενίσχυσε την ενότητά του με την ‘Oργάνωση Tουρκικών Kρατών’, είναι πλέον μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα. Όλος ο κόσμος άρχισε να δίνει την προσοχή της εκεί. Δηλαδή στον τουρκικό κόσμο, την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και την Κεντρική Ασία», είπε και πρόσθεσε:

«Σήμερα και ο Νίκος Δένδιας (πήγε) αμέσως εκεί... Εκεί πήρε την ανάσα. Κάνει κάποια ταξίδια. Όπου κι αν πάμε, φυσικά, τρέχει από πίσω. Να είναι καλά. Ο Νίκος Δένδιας. Παλιός μου φίλος είναι. Και φυσικά, είναι προβληματισμένοι (ανησυχούν). Γιατί ανησυχούν; Η 'ΤΔΒΚ' έγινε μέλος παρατηρητής στη σύνοδο κορυφής στη Σαμαρκάνδη. Αλλά αυτό είναι μια αρχή. Βήμα - βήμα. Τα υπόλοιπα, με τη βοήθεια του Θεού, θα έρθουν».

Συνάντηση Δένδια με τον πρόεδρο και τον ΥΠΕΞ του Καζακστάν

Σημειώνεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε σήμερα συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Καζακστάν Τιλουμπέρντι Μουχτάρ (Tileuberdi Mukhtar).

Οι μεταξύ τους συνομιλίες αφορούσαν την «ενίσχυση των διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων και συνεργασίας, με έμφαση στις επενδύσεις, στον κατασκευαστικό κλάδο, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, στην ελληνική ομογένεια στο Καζακστάν και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις», σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ξεκινώντας την επίσκεψή του στην Αστάνα, ο υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του Καζακστάν Κασίμ-Ζομάρτ Τοκάγιεφ (Kassym-Jomart Tokayev).

Είχαν μια «γόνιμη συζήτηση για την προώθηση των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων Ελλάδας- Καζακστάν και τη συνεργασία σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένων της ενέργειας και του τουρισμού», σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter, όπου σημειώνεται ότι στην ατζέντα βρέθηκαν και οι «περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ