ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση RASS: Στο 7,8 η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση RASS: Στο 7,8 η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ
Στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε 47,9% έναντι 20,6% του Αλέξη Τσίπρα. INTIME NEWS (Φωτογραφία αρχείου)

Νέα μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της RASS για λογαριασμό του Action 24 κατέγραψε ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα. 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 28 Νοεμβρίου με 2 Δεκεμβρίου και σε αυτή καταγράφηκε προβάδισμα της κυβέρνησης έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε 31,3% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 13,8% και το ΚΚΕ με 6,2%. Η Ελληνική Λύση είναι το επόμενο κόμμα με 3,8%, ενώ το ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνει 3,3%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται σε 9,1%.

Στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε 47,9% έναντι 20,6% του Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση:

Δημοσκόπηση RASS: Ακρίβεια και ανατιμήσεις ανησυχούν οι πολίτες

Επίσης, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πανελλαδική έρευνα, έντονη είναι η ανησυχία των πολιτών για το οικονομικό τους μέλλον (79,3%) και παρά το γεγονός ότι τους απασχολεί η ακρίβεια, θεωρούν ότι οι ανατιμήσεις στην αγορά είναι πρωτίστως αποτέλεσμα της διεθνούς συγκυρίας (57,3%) και κατά δεύτερο λόγο ευθύνη της κυβέρνησης (41,7%).

Ακόμη, δεν θεωρούν ότι το καλάθι του νοικοκυριού σε αυτή τη φάση έχει αποδώσει (μάλλον δεν έχει αποδώσει - δεν έχει αποδώσει: 69,4%).

«Στο μέτρο που πρέπει» εκτιμούν σχεδόν οι μισοί πολίτες (48,6%) ότι είναι η πολιτική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα.

Πιο ασφαλείς με Μητσοτάκη παρά με Τσίπρα αν έχουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Στο απευκταίο ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία δηλώνουν πως αισθάνονται πιο ασφαλείς με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 51,7%, σε σχέση μόλις με το 11,9% για τον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, οι πολίτες θεωρούν ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (47,9%), σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα (20,6%). Μάλιστα, η απάντηση «Κανένας» συγκεντρώνει ποσοστό 30,1%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ