ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Mπορούμε να ζήσουμε χωρίς καφέ και τσιγάρα

Κατρούγκαλος: Mπορούμε να ζήσουμε χωρίς καφέ και τσιγάρα
EUROKINISSI

Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα»,  δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, προκειμένου να υπερασπιστεί τις αυξήσεις στα συγκεκριμένα είδη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να πάρουμε πολλά από τους λίγους και λίγα από τους πολλούς... Είναι σαφέστατη επιλογή ποιους θέλουμε να επιβαρύνουμε».

Σχετικά με το ΕΚΑΣ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ένα ad hoc επίδομα που θα χορηγηθεί στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ από το πρωτογενές πλεόνασμα για να μην επιστρέψουν τα αναδρομικά. Για να μην υπάρξει κενό στην πρόβλεψη για δημοσιονομική προσαρμογή, το επίδομα θα δοθεί λογιστικά, εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος.

Τηρούμε τη συμφωνία κατά γράμμα, αλλά σε αυτό το θέμα μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, γιατί το μέτρο είναι εκτός μνημονίου, υποστήριξε ο κ. Κατρούγκαλος, αναγνωρίζοντας εμμέσως ότι οι θεσμοί διαφωνούν.

«Η κατάργηση του ΕΚΑΣ είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο με τους ψήφους της αντιπολίτευσης. Δεν είναι αριστερό μνημόνιο αυτό, είναι νεοφιλελεύθερο μνημόνιο που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με αντίθετα μέτρα και αυτό κάναμε» ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ