ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν πηγαίνει τελικά στη Χειμάρρα ο Μητσοτάκης

Δεν πηγαίνει τελικά στη Χειμάρρα ο Μητσοτάκης
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / EUROKINISSI

Οι καιρικές συνθήκες ακύρωσαν την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «δεν είναι δυνατή η πτήση του ελικοπτέρου» ενώ η επίσκεψη θα μετατεθεί και θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σήμερα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στην Αλβανία για τη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων.

Είναι η πρώτη φορά που τέτοια σύνοδος φιλοξενείται σε χώρα υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά το πέρας της Συνόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διμερείς συναντήσεις με την αλβανική ηγεσία και εν προκειμένω με τον ομόλογό του, Έντι Ράμα (Edi Rama), τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Μπαϊράμ Μπεγκάι (Bajram Begaj) και την πρόεδρο της Βουλής, Λιντίτα Νικόλα (Lindita Nikolla).

Πριν από τις διμερείς συναντήσεις με την αλβανική ηγεσία, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και επιδιώκει την βελτίωση των διμερών σχέσεων με τη γειτονική χώρα.

Είναι γνωστή η θέση της για οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με τους γείτονές της στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και της συνεννόησης. Υπενθυμίζεται, μάλιστα ότι υπάρχει ήδη πολιτική συμφωνία για παραπομπή της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ενώ αναμένεται να υπάρξουν συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο, ζήτημα που αναμενόταν να συζητηθεί στη συνάντηση του Ν. Δένδια με την Αλβανίδα ομόλογό του την Παρασκευή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ