ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας για Eurogroup: Απόφαση - ορόσημο για την Ελλάδα

Σταϊκούρας για Eurogroup: Απόφαση - ορόσημο για την Ελλάδα
«Σήμερα είναι μια καλύτερη μέρα για τη χώρα,την κοινωνία,τους πολίτες και τις πολύχρονες θυσίες τους» είπε ο υπουργός Οικονομικών ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Ορόσημο για την Ελλάδα χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Παρεμβαίνοντας μέσω Skype στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «σήμερα είναι μια καλύτερη μέρα για τη χώρα,την κοινωνία,τους πολίτες και τις πολύχρονες θυσίες τους».

Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη απόφαση που χαρακτηρίστηκε ιστορική από τον επικεφαλής του Eurogroup, τον αντιπρόεδρο και τον επικεφαλής του Μηχανισμού Στήριξης και Σταθερότητας, αποτελεί αναγνώριση της μεγάλης προόδου, της ανθεκτικότητας αλλά και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας.

«Η συλλογική προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία», υπογράμμισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μητσοτάκης: Το Eurogroup αναγνώρισε πανηγυρικά την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας

Νωρίτερα σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια «σημαντική στιγμή για την πατρίδα μας», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η απόφαση του Eurogroup πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου.

«Σήμερα είναι μια μέρα πιο αισιόδοξη, καθώς το Eurogroup αναγνώρισε πανηγυρικά την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας αλλά και τις μεγάλες προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός και συνεχίζει:

«Χθες, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν, με απόλυτη ομοφωνία, να εκταμιευθούν στη χώρα 725 εκατομμύρια ευρώ από τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα. Και ταυτόχρονα να καταργηθεί σε μόνιμη βάση η αύξηση που προβλεπόταν στο επιτόκιο των δανείων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».

«Το πρώτο θέμα εκκρεμούσε από τις αρχές του 2019. Και σήμερα βρίσκει το πιο θετικό του τέλος. Ενώ το δεύτερο διευκολύνει την Ελλάδα να βηματίσει πιο δυναμικά στο αύριο», αναφέρει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «πρόκειται για μία σημαντική στιγμή για την πατρίδα μας. Που πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου. Αλλά δικαιώνει επίσης, μία αποτελεσματική πολιτική. Η οποία στηρίζει τον πολίτη, ενώ παράλληλα υπηρετεί την απασχόληση και την ανάπτυξη. Πάνω από όλα, όμως, πρόκειται για μια εξέλιξη που επιβραβεύει τους μεγάλους κόπους και τις ελπίδες κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα».

«Όλες και όλοι εσείς είστε οι πρωταγωνιστές της Ελλάδας που αλλάζει. Σας ευχαριστώ. Μένοντας πάντα στον ίδιο δρόμο της προσπάθειας. Με σιγουριά, συνέχεια και συνέπεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ