ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ράμα: Η Ελλάδα «εξαπάτησε» για να ενταχθεί στην ΕΕ

Ράμα: Η Ελλάδα «εξαπάτησε» για να ενταχθεί στην ΕΕ
O οικοδεσπότης Έντι Ράμα αναμένει τους ηγέτες της Ε.Ε. (AP Photo/Andreea Alexandru)

Μερικές μόλις ώρες πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων, που πραγματοποιείται στα Τίρανα, ο οικοδεσπότης πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα άφησε αιχμές κατά της Ελλάδας.

Μιλώντας στο Euractiv, ο κ. Ράμα δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ πως η Ελλάδα «εξαπάτησε» για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση -μια δήλωση που έγινε μόλις μερικές ώρες πριν από τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη δημοσιογράφο Άλις Τέιλορ, ο κ. Ράμα μίλησε για τη διεύρυνση, τις περιφερειακές εντάσεις και την ανάγκη να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις για να διασφαλιστεί η αυθεντικότητα της διαδικασίας διεύρυνσης.

«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης είναι μια διαδικασία που βασίζεται σε άτομα και αξίες. Πρέπει να κάνουμε τις ‘ασκήσεις μας στο σπίτι’, δεν πρόκειται για εξετάσεις που μπορείς να εξαπατήσεις. Ακόμη, και αν οι καθηγητές έχουν μεγάλη διάθεση να σε βοηθήσουν να περάσεις […] είναι προς το συμφέρον σου να περάσεις το διαγώνισμα σωστά», δήλωσε ο Ράμα, όπως μεταδίδει το Euractiv.

«Και επειδή είναι για το καλό μας», είπε, «πρέπει να έχουμε θεσμούς που λειτουργούν» εξήγησε ο ίδιος, υποστηρίζοντας προκλητικά:

«Όχι όπως έκαναν κάποιες χώρες στο παρελθόν, όπως μια γειτονική χώρα, η Ελλάδα για παράδειγμα, που εξαπάτησε πολύ. Πήρε χρήματα από την Ευρώπη, πέρασε μια περίοδο χλιδής και μετά κατέληξε πολύ άσχημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ