ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜέΡΑ25: Αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών σχετικά με τις παρακολουθήσεις του ΚΚΕ

ΜέΡΑ25: Αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών σχετικά με τις παρακολουθήσεις του ΚΚΕ
Όπως τονίζεται στην επιστολή - την οποία υπογράφει εκ μέρους της Κ.Ο. του κόμματος η βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Θεσμών, Σοφία Σακοράφα - το ΜέΡΑ25 συντάσσεται με το αίτημα που έχει καταθέσει ήδη το ΚΚΕ. EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για να εξετάσει το θέμα τις παρακολουθήσεις του ΚΚΕ, ζητά το ΜέΡΑ25 με αίτημα του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Θανάση Μπούρα.

Όπως τονίζεται στην επιστολή - την οποία υπογράφει εκ μέρους της Κ.Ο. του κόμματος η βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Θεσμών, Σοφία Σακοράφα - το ΜέΡΑ25 συντάσσεται με το αίτημα που έχει καταθέσει ήδη το ΚΚΕ.

«Επειδή η υπόθεση των συνακροάσεων- υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ, παρά την αντίστοιχη θεσμική υποχρέωση, δεν έχει εξεταστεί επί της ουσίας, δηλώνουμε ότι συντασσόμαστε με το αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ», αναφέρεται στην επιστολή του ΜέΡΑ25.

Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη ζητά να κληθούν σε ακρόαση: ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρίστος Ζαμπίρας και τα μέλη των Ομάδων Ελέγχου της Αρχής καθώς και οι εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση συνακροάσεων- υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ. Επίσης, ζητά να κληθούν σε ακρόαση οι αρμόδιοι από την Κρατική Ασφάλεια καθώς και ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ